térkőgyártás

2020.02.05. 14:30

Saját erőből pótolják ki a pluszköltségeket

Közfoglalkoztatás keretein belül bővül a térkőgyártás palettája.

Idén is készülnek a gyermeknapra

Forrás: ÉM

A tavaly megkezdett beruházásokat folytatják és újakba is kezdenek Hejőpapiban. Az általános iskola energetikai pályázat idén befejeződik, valamint a Biztos Kezdet Gyerekház belső felújítása is. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a legalacsonyabb összegű ajánlat elfogadásához szükséges plusz forrást – több mint három millió forintot – saját költségvetéséből biztosítja. Problémaként vetődött fel, hogy a pályázat nem engedte a tetőfelújítást, ám az energetikai korszerűsítés megvalósításához a héjazat cseréje is elengedhetetlen, különös tekintettel arra, hogy a napelemek elhelyezése a régi tetőszerkezeten nem tanácsos.

Szolgálati lakások

Elindul az Idősek Nappali Ellátója ideiglenes helyszínen az önkormányzat mellett felújított épületben. Ebben az évben elkezdődik az orvosi rendelő külső és belső felújítása, valamint a Magyar Falu pályázat keretében várhatóan a szolgálati lakás belső felújítására is sor kerül. Tavasszal ugyancsak Magyar Falu pályázatban nyert támogatásból megújul az óvoda udvara. A temető előtti összekötő út aszfaltozása is szerepel a tervekben és a temető körbekerítése is. A Biztos Kezdet Gyerekház szolgáltatásai mellett elindul a Közösségi ház is mely a három év felettieket szólítja meg. Közfoglalkoztatás keretein belül bővül a térkőgyártás palettája. Idén is folytatódnak a közösségi rendezvények, mint például a családi nap, a falunap, az nemzeti ünnepek, az adventi ünnepség, a kézműves foglalkozások valamint az új sportcsarnokban megrendezendő különböző sportrendezvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában