Leépítés

2020.02.24. 18:50

Kirúgja a dolgozók negyedét a Miskolc Holding

Csoportos leépítést jelent be az önkormányzat társaság, közel száz főnek mondanak fel.

Szaniszló Bálint

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A Miskolc Holding Zrt. új vezetése tavaly decemberben átfogó vizsgálatot indított a társaság működésének racionalizálása érdekében – ennek része volt az új szervezeti és működési szabályzat megalkotása. A szervezeti folyamatok áttekintése nyomán most megállapították, hogy egyes területeken a feladatok ellátásához a szükségesnél jóval nagyobb a foglalkoztatotti létszám, és több esetben párhuzamosságokat is találtak.

A Miskolc Holding Zrt. vezetése szerint az elmúlt éveket jellemző nagyvonalú gazdálkodás nem tartható fenn, ezért csoportos létszámcsökkentés szándékát jelentik be a megyei kormányhivatalnál, melynek létszáma összesen 95 fő. A fizikai állományból 25, míg a szellemi állományból 70 főt érint majd a leépítés. Mint az erről szóló hétfői közleményben tudatták, a jogszabályoknak megfelelően az üzemi tanáccsal és a munkavállalókkal is ismertették a tervezett intézkedést.

Huszonöt százalék mínusz

Mint megtudtuk, a Miskolc Holding Zrt. állománya a leépítést megelőzően mintegy 400 fő, azaz gyakorlatilag minden negyedik dolgozónak felmondanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában