jótékonysági bál

2020.02.25. 14:30

Erősítik a diákok magyarságtudatát

Félmillió forint gyűlt össze az idei jótékonysági bálon.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Ebben az esztendőben is nagy sikerrel zárult az a jótékonysági bál, amelynek egyre nagyobb hagyománya van Ózdon. A Digitális Erőműbe ugyanis ismét több százan látogattak el szórakozni, emellett pedig jótékony cselekedet is vezérelte a vendégeket. A befolyt összeget ugyanis az Ózdi Szakképzési Centrum diákjai használhatják fel arra, hogy a magyarságtudatukat erősítsék a jövőben.

Személyes élmények

Az est történetében a legnagyobb összeg idén gyűlt össze, az iskolának félmillió forint felhasználására nyílik majd lehetősége a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján.

Ezzel kapcsolatban Tuza Ottó iskolaigazgató elmondta: nincs annál felemelőbb érzés, amikor a tizenévesek megtapasztalhatják, hogy Ózdtól hétszáz kilométerre milyen érzés magyarnak lenni. Egy-egy erdélyi kirándulás mindenkinek megmarad az emlékezetében, és alig várják, hogy idővel visszatérjenek erre a csodálatos helyre.

– Lényeges, hogy a gyerekek személyes élmények alapján is megismerjék a magyarság gyökerét. Tudják, honnan származunk, ezért a befolyt pénzt egy magyarságtudatra felkészítő tanulmányi kirándulásra fogjuk fordítani – mondta el Fürjes Pál, a Rombauer Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Riz Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében kifejtette: rövidesen szomorú, kerek évfordulóhoz érkezünk, hiszen 1920-ban, pontosan 100 évvel ezelőtt írták alá Trianonban azt a békediktátumot, amely hazánk kétharmadát elszakította az anyaországtól. Az összetartozást azonban soha nem szabad feladni, évek óta ezt igyekszik a kormány is erősíteni azzal, hogy támogatja az erdélyi, a felvidéki, a délvidéki és a kárpátaljai magyarságot.

A jótékonysági bál a diákok nyitótáncával kezdődött, majd a köszöntők után jött a vacsora. Ezután a szórakozás ideje jött el a Digitális Erőműben. A zenéről és a fergeteges hangulatról az Ed Philips és a Memphis Patrol gondoskodott, a rock and roll bulit követően pedig DJ Totpeti vette át a stafétát.

(A borítóképen a rendezvény egyik műsora látható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában