Putnok

2020.01.07. 15:30

Új háztartási gépeket vittek a lakóotthonba

A borlovagrend tagjai ezúttal is adományoztak, mosó, mosogató, és szárítógépet vásároltak Putnokra.

Marosréti Ervin

Sokan veszik majd hasznát az adománynak

Évek óta tartó jótékonysági adományakciót folytattak ezúttal is Putnokon. Az Európai Borlovagrend tagjai 2019 végén is összefogtak annak érdekében, hogy egy általuk kiválasztott intézmény mindennapjait megkönnyítsék az ajándékukkal. Ezúttal a szociális foglalkoztató egyik épületébe háztartási gépeket – mosó, mosogató – és szárítógépet – vásároltak, amit még az elmúlt esztendő végén adtak át.

Jó helyre került

– A frissen felújított, Dienes-falvi lakóotthonba nagy szükségünk volt ezekre a háztartási gépekre – fogalmazott Beik-Sike Ildikó, intézményvezető. – Felemelő és megtisztelő érzés volt átvenni ezt az adományt, különösen így az ünnepek idején. Hálásak vagyunk az önkormányzatnak, mert öt olyan családi házat sikerült felújítani, amely hatvan ellátottnak biztosít majd kifogástalan környezetet az előttünk álló időszakban. Az öt lakásból kettőt egyébként már teljesen berendeztünk, amint lezárul az engedélyeztetési folyamat, azonnal költözhetnek a lakók. A borlovagok felajánlása tehát nagyszerű helyre kerül.

Sokan csatlakoztak

A magyarországi konzulátus legnagyobb régiójának egyébként a putnoki számít, hiszen most már közel ötven tagot számlál. Nemcsak a városból, hanem Gömörből és Miskolc környékéről is sokan csatlakoztak az elmúlt időszakban a borlovagrendhez, akik a hagyományos adományakcióban is rendszeresen részt szoktak venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában