Miskolci Állatkert

2020.01.19. 07:00

Mondd, szereted az állatokat?

Idén is változatos programokkal és új állatokkal várják a látogatókat.

Novák Krisztina

Kecske gidák

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Állatkert és Vadaspark lakói körében a hideg beköszöntével sem állt meg az élet, és téli álmot is maximum a medvelányok alszanak.

Újszülöttek

Ezt tükrözi Bujdos Tibor kollégánk napokban készített, szívet melengető képösszeállítása is.

Tavaly a szép számú szaporulat is hozzájárult az állatállomány bővüléséhez, ami az év elején tovább folytatódott.

A mongúzok és kicsinyeik a téli lakban elhelyezett melegítőlámpa alól néznek érdeklődve a kamerába; a rhesusmajom-csemete már kíváncsian fedezi fel az őt körülvevő világot; a kék juhoknak ebben a csodálatos bundában meg sem kottyan a téli időjárás; az ormányos medvék plusz negyven és mínusz harminc fokban is a magasban összebújva pihennek; a racka juh még újszülött, ezért boldogan cumizza gondozója kezéből a meleg tejet; a kecskegida igazi közönségkedvenc; a vadkacsa pedig duzzogva veszi tudomásul, hogy a befagyott tavon maximum csak sinkózhat. Látogassák meg őket személyesen önök is, ha néhány őszinte, boldog pillanatra vágynak.

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban sokszínű állatgyűjteménnyel, összesen száztizen­nyolc állatfaj képviselőivel ismerkedhetünk meg közelebbről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában