Megoldás

2020.01.13. 18:00

Bezárt a bolt, ezért maguk nyitottak egyet

Új helyiségbe költözik a napokban a karosiak vegyesboltja.

Bánhegyi Gábor

Az új karosi játszótér

Fotó: DJ

Ha valaki a Bodrogközben úgy közlekedik, hogy nem ismerős a környéken, akkor gyakorlatilag kikerüli Karost, hiszen a főút éppen csak érinti a települést.

Új bolt, új játszótér

A 2015-ös népszámlálás adatai szerint a falut közel 500 ember lakta.

Ezért is érintette annyira érzékenyen a karosiakat, amikor az addig a karosi boltot üzemeltető vállalkozó úgy döntött, bezárja az üzletet. Ennek következményeként a karosiaknak már egy kiló kenyérért is vagy a közeli Karcsára vagy Bodroghalomra kellett volna utazniuk. A település vezetése azonban erről másként gondolkodott.

– Nem hagyhattuk, hogy a falu lakói a bolt nélkül nehéz helyzetbe kerüljenek – mondja Dakos János, Karos polgármestere. – Miután az önkormányzatnak van egy kft.-je, ezért úgy döntöttünk, megoldjuk a karosi emberek ellátását, és még tavaly tavasszal nyitottunk egy vegyesboltot. Ez olyan nagy sikert aratott a helyiek körében, hogy mára már kinőtte magát a helyiség, ezért a volt ÁFÉSZ-helyiséget felújítottuk, és ott nyitjuk meg a kibővült vegyesboltot. A művház felújítása során volt lehetőségünk egy korszerű játszótér kialakítására, így tavasztól a karosi gyerekek – köztük a huszonöt óvodásunk – birtokukba vehetik a játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában