Közlekedés

2019.12.27. 14:00

Várják már a körforgalmat Tarcalon

Erőteljesen megnövekedett a kamionforgalom, mióta a 38-as számú főút áthalad a településen.

Erdős József

Butta László

Fotó: Ádám János

Ez pedig amellett, hogy az itt élők mindennapjait nehezíti meg, a közlekedők szempontjából is problémás.

Butta László, Tarcal polgármestere ezért mondja azt, hogy nagyon várják már a körforgalom megépítését a 37-es főúton. A Sárga Borháznál a Szerencs és Sárospatak, illetve a település irányába vezető kereszteződés nagyon veszélyes, az elmúlt hetekben is történt egy baleset. Tarcal polgármestere szerint a legnagyobb baj az, hogy sokan a 38-as út felé vezető kanyarodósávot is egyenes haladásra használják. Azt mondja, alig pár méteren múlott, hogy családtagjai is balesetet szenvedjenek, mert a két egymás mellett haladó kamion közül a jobb oldali csak a kereszteződésen szabálytalanul áthajtva tudott átsorolni saját sávjába.

Butta László hozzátette, a körforgalom építésének már három éve engedélyezési terve van, és sokat kellett azért dolgozni, hogy a 37-es főút négysávosításának részeként elkezdődhessenek a munkálatok a jövő évben. A polgármester bízik abban, hogy komoly balesetek addig nem fognak történni, a beruházás pedig 2020-ban vagy 2021-ben elkészül.

Fejlesztések jövőre is

A fejlesztéseket tekintve nem lehet oka panaszra a tarcaliaknak. Nemrégiben adták át a védőnői szolgálat felújított épületét, az idősek nappali ellátásának helyet adó intézmény rekonstrukciója pedig tavasszal indul, és várhatóan szeptemberre készül el.

A kerékpárút építése is elkezdődik a Kopasz-hegy körül, aminek részeként a Tokaj és Tarcal közötti mintegy négy kilométeres hiányzó szakaszt befejezik. Továbbá az annak folytatását jelentő, a település belterületén, illetve a 37-es főút irányába vezető kerékpárutak tervei áprilisig készülnek el. A polgármester azt mondta, bízik benne, hogy a kivitelező kiválasztását követően az építési munkálatok is elkezdődhetnek jövőre.

Tarcalon az önkormányzati utak melletti támfalak is megújulnak 2020-ban, valamint a nagy esőzések által megrongálódott Könyves Kálmán utca egy szakaszát is kijavítják vis maior támogatásból. Egy, a hegyre vezető dűlőút rossz szilárd burkolatát cserélik a 2020-as évben pályázati forrásból. Eddig annak állapota miatt egy-egy intenzívebb csapadékos idő után lehetetlen volt a közlekedés, pedig a hegyen lévő szőlős területek közel egyharmada csak erről az útról közelíthető meg.

Butta László kiemelte, örül annak, hogy a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet épületének felújítása is hamarosan véget ér, és egy, továbbra is a településen működő impozáns, minden igényt kielégítő laborban dolgozhatnak tovább a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában