Közlekedés

2019.12.05. 08:30

Nem kell buszoznunk, ha vonatozni akarunk Pestre

Vasárnaptól nem kell már pótlóbusszal utazni Hatvan és a budapesti Keleti pályaudvar között.

Tajthy Ákos

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Információink szerint december 8-án vasárnap újra megnyitják a vonatforgalom számára a Hatvan és Budapest közötti vasúti pályaszakaszt. A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága megerősítette a hírt. Mint írták: „a főváros és Hatvan között, december 8. és 14. között, vagyis a pályarekonstrukció következő fázisában módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.”

– Már használható lesz a pálya, de a tervezetthez képest csökkentett kapacitással és sebességgel, ezért utasforgalmi próbaüzemben közlekednek a vonatok – hangsúlyozta a vasúttársaság.

A Budapest–Hatvan vonalszakasz felújítása még tavaly tavasszal kezdődött, idén február 4-étől pedig teljes vágányzár mellett folytatódott. Az intercityk helyett ez idő alatt pótlóbuszok szállították az utasokat. A MÁV hangsúlyozta, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) által irányított rekonstrukció 2020 végéig folytatódik, ezért menetrendi módosítások várhatóak december 15-től,valamint több ütemben jövőre is. A változásokról a cég a következő napokban közli a részleteket, melyekről természetesen lapunk is beszámol majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában