Prevenció

2019.12.11. 14:30

Hogyan védjék meg magukat a fiatalok?

Ez volt a témája a város által szervezett ifjúságvédelmi programsorozat újabb előadásának.

Az előadáson

Fotó: Bujdos Attila

Ebben a tanévben is, már többedik alkalommal szervezi meg a Legyen eszed, hogy eszed legyen elnevezésű ifjúságfejlesztő programsorozatát Miskolc önkormányzata.

Közösségi szolgálat

A cél a programsorozattal az, hogy az ötven órában köte­lezően teljesítendő közösségi szolgálat keretén belül olyan ismereteket nyújthassanak a fiatalok számára, amelyek a valós életre készítik fel őket.

A programok minden tanévben több hónapig tartanak, és változatos témákat ölelnek fel: az egészségügy, a nemi betegségek, a drog­prevenció éppúgy megtalálhatók, mint a közösségi oldalak ve­szélyei, de vannak színházlátogatások és bírósági vagy épp börtönlátogatások is. A megnyitót követő, tavalyi első előadáson például dr. Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem Bölcsészettu­dományi Karának intézetigazgatója beszélt a párkapcsolati típusokról az érdeklődőknek.

Az aktuális, félévzáró ifjúságfejlesztő előadást kedden délután tartották a polgármesteri hivatal tetőtéri tárgyalójában, méghozzá Védd magad, hogy védett légy! – avagy a hálózat csapdájában címmel. Az előadó dr. Egerszegi Gábor vezető ügyész volt, akinek a segítségével a tanulók képet kaphattak a fiatalkorúak bűnelkövetővé válásának veszélyeiről, a net visszásságairól, az online lét kockázatairól. Az interaktív program keretében a diákok bátran feltehették az őket érdeklő kérdéseiket is, amelyekre egyébként nem tudtak volna választ kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában