Miskolc

2019.11.27. 20:00

Négycsillagos lett a miskolci strandfürdő

Négycsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyet vehetett át a napokban strandkategóriában a Selyemréti Strandfürdő. A rangos elismerést a Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) zalakarosi rendezvényén adták át.

Tajthy Ákos

Fotó: Ádám János

Balogh Zoltán, az MFSZ főtitkára lapunknak elmondta, a díjat több kategóriában – aquaparkok, gyógyfürdők, élményfürdők, strandok, uszodák és wellnessfürdők – is meg lehet pályázni. – Mindegyikre külön minősítési pontrendszer van, de alapjában ugyanazon pontrendszer alapján történik minősítés, csak a szakemberek kategóriánként másra helyezik a hangsúlyt – mondta Balogh Zoltán.

A védjegyrendszer nyilvános, a szövetség honlapján (www.furdoszovetseg.hu) is megtalálható, így az egyes fürdők akár elő is minősíthetik magukat. „Ezt követően kollégáink helyszíni szemlén vesznek részt. A bizottság tagjai értékesítési és műszaki szakemberekből és fürdővezetőkből állnak, és ők minősítik az adott fürdőt.”

A főtitkár fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a bizottság szerint a Selyemréti Strandfürdő felújítása rendkívül jól sikerült, akár az öt csillagot is megérdemelné, a környezete miatt nem kapta meg azt. „Ezt viszont nem a fürdőt üzemeltető cégnek, hanem csak a helyhatóságnak áll módjában változtatnia.”

Visszaigazolás

Scheitzner Beáta, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, nagyon fontos számukra a szakemberektől való visszaigazolás a fürdő minőségét illetően.

– Nyáron egy közönségszavazáson a miskolctapolcai strand a helyiek kedvenc fürdője lett, és természetesen ez is fontos. Ez viszont egy szakmai díj, amit ráadásul rendszeres időközönként felül is fognak vizsgálni – mondta az ügyvezető.

 

A furdoszovetseg.hu adatai alapján nemcsak a selyemréti, de a barlangfürdő is négy csillagot nyert, igaz, utóbbi gyógyfürdő kategóriában. Vidéki strandok közül a sárospataki Végardó Fürdő és a tiszaújvárosi strand pedig mindkét emlegetett kategóriában négy csillagot kapott a szövetségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában