Tokaji kistérség

2019.11.27. 13:30

A szociális szféra dolgozóit köszöntötték

A szociális szféra dolgozóit Posta György, a társulás elnöke is köszöntötte.

Fotó: ERDOS JOZSEF

Tokajban, a szociális munka napja alkalmából tartott rendezvényen Tokaj mellett Tiszaladányból, Tiszatardosról, Csobajról, Bodrogkeresztúrból, Bodrogkisfaludról, Szegiből és Szegi­longról érkezett, szociális területen dolgozókat Posta Andrea, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője köszöntötte. Elmondta, ismét egy kihívásokkal teli évet zártak le, a számadásra pedig jó alkalom ez a nap, amikor a szakma dolgozói egy pillanatra megállhatnak. A fogadáson elhangzott, a területen a szakmai felkészültség mellett nagyon fontos az empátia, hiszen ezt a munkát csak így lehet teljes értékűen ellátni.

A szociális szféra dolgozóit Posta György, a társulás elnöke is köszöntötte. Kiemelte, örül neki, hogy többéves hagyomány szerint egy évben legalább egyszer meg tudják vendégelni a dolgozókat, akik hétvégét, ünnepnapot nem ismerve mennek és segítenek azokon, akik rászorulnak. Hozzátette, polgármester társaival büszke arra, hogy profi kollégákkal dolgozhat együtt, kitartásukért és tenni akarásukért pedig külön köszönet illeti őket.

Kilenc településen

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kilenc településen nyújt ellátást, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást mindenhol igénybe lehet venni. Harmincnégy szakirányú végzettséggel rendelkező munkatárssal dolgoznak együtt, és összesen ötszázhetvenhat ellátott tartozik hozzájuk. Ez a szám a tavalyi évhez képest növekedést mutat, akkor ötszáznegyvenöt főt láttak el. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 1998 óta működik a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában