Tokaj

2019.10.02. 13:30

Interaktív eszközökkel (is) hívogat a múzeum

Megújult a Tokaji Múzeum és tagintézménye, a Világörökségi Bormúzeum.

Erdős József

Maketteket is tesznek a változatosságról

A 18 hónapon keresztül tartó, a múzeumpedagógiára épülő program részeként az intézmények tanulási lehetőségeit fejlesztették.

Mindkettőre

A fejlesztés mindkét múzeumi épületre kiterjedt. Akadálymentes múzeumpedagógiai foglalkoztató terek valósultak meg, amit digitális és manuális tartalommal bővítettek ki a múzeumpedagógiai szolgáltatások fejlesztése érdekében. A Tokaji Múzeum kertje szabadtéri foglalkoztatóval és terasszal bővült, a Világörökségi Bormúzeum pedig rendhagyó órák és manuális foglalkozások megtartására alkalmas szobákkal. A fejlesztés nem csak az építési és berendezési tárgyakat érintette. A Bacchus öröksége Tokajban című online program betekintést nyújt a múzeum raktáraiban található gyűjteményekbe, a borhoz és Tokaj-Hegyaljához kapcsolódó tudástárba. A játékos kedvű „vendégek” pedig több típusú szórakoztató, de tudást gyarapító játékkal ismerkedhetnek meg.

A manualitás is teret kapott a fejlesztésben: famakettek, kockakirakó, óriás puzzle és kőzetvizsgáló játékok teszik még változatosabbá az interaktív eszközökkel felszerelt múzeumot, aminek a szolgáltatása egy új látványelemmel is bővült. A képzőművészet iránt érdeklődő vendégek számára egy Magyarországon ritkán látható festményt (Klimkovics Ignác: Jelenet a honfoglalásból) mutatnak be, mind az öt emberi érzékszervre támaszkodva.

A Tokaji Múzeum vezetése bízik benne, hogy a korszerű foglalkoztató, valamint az új tartalommal kibővített kiállítási terek a vendégek megelégedésére szolgálnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában