Miskolc

2019.09.27. 18:30

Madárkiállítás zsivajjal

Színpompás madarak, egzotikus hüllők és pókok népesítik be négy napig a Vörösmarty Művelődési Házat.

Detzky Anna

A hétvégén is látható a VOKE különleges kiállítása

Fotó: Bujdos Tibor

Díszmadár és hüllő kiállítást rendez 9-től 17 óráig, csütörtöktől vasárnapig a Herman Ottó Természetvédők és Díszmadártenyésztők Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete, ahová gyermekcsoportokat, illetve családokat is várnak.

Ismeretterjesztés és börze

– Már évek óta tavasszal és ősszel is megrendezzük a kiállítást a földszinti és emeleti nagytermünkben. Körülbelül 150 négyzetméteren látható nagyon sokféle, javarészt színes madár és hüllő. A jelentős számban érkező gyermekcsoportoknak csütörtökön és pénteken korosztályok szerinti ismeretterjesztő előadásokat tartanak a tenyésztők. A művelődési ház környékén található óvodák és iskolák nagyrészt ki is használják ezeket az alkalmakat. Idén közel háromszáz gyerek fog ellátogatni hozzánk, hétvégén pedig elsősorban a családokat várjuk. Időnként megyénkbeli tenyésztők is megjelennek, ilyenkor állatbörze jelleggel cserére, vásárlásra, információcserére is van lehetőség – ismertette Sütő Dávid Pelé, a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház kulturális szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában