Hollóháza

2019.09.30. 19:00

Holló a Hollónak

A hollóházi szépkorúakat vitték kirándulni Hollókőre.

A napokban a szeptemberi jó időt kihasználva kirándultak a hollóházi szépkorúak Hollókőre. Ami elég kézenfekvőnek tűnik, hiszen a közmondás szerint holló a hollónak nem vájja ki a szemét, azaz a hasonszőrűek igyekszenek jó kapcsolatot ápolni egymással, ráadásul hiába van a település egymástól több mint 200 kilométerre, a nevük hangzása olykor megtévesztő lehet.

Káprázatos kilátás

– Nem csupán lehet, de volt is rá példa – mondja Lovas Adrienn, Hollóháza polgármestere. – Előfordult, hogy egy kamion jött Hollóházára, és tőlem kérdezte meg a sofőr, hol van a Fő út 86. Mondtam neki, ilyen utca nálunk nincs. De hát őt Hollókőre jött, és ott van ilyen. Ekkor világosítottam fel, hogy Hollóházán jár és a település, amit keres, egy kicsit távolabb van tőlünk.

Lovas Adrienn elmondta, korábban is jó kapcsolatot ápolt egymással a két önkormányzat, és miután adódott egy lehetőség, Hollókőt választották úti célul, hiszen a szépkorúak közül sokan nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen kirándulást. Természetesen a település valamennyi nevezetességét meglátogatták a hollóháziak, és a Hollókői várból megcsodálhatták a csodálatos panorámát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában