Alapkőletétel

2019.09.16. 20:30

Hiánypótló sportkomplexum épül Kazincbarcikán

A jégpálya és vízi komplexum alapkövét hétfőn rakták le.

Tajthy Ákos

Megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel

Fotó: Ádám János

Jégpályát, valamint uszodát és strandot is magába foglaló vízi komplexum épül Kazincbarcikán. A létesítmény alapkövét hétfő délelőtt tették le a barcikai Csónakázó-tó szomszédságában.

Demeter Zoltán (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a beruházás meghatározza nemcsak a város, hanem az egész régió életét azzal, hogy XXI. századi körülményeket biztosít szabadidő és versenysport területén a helyieknek.

 

– Ahhoz, hogy ez a létesítmény megvalósulhasson, szükség volt az ország fejlődő gazdaságára is, mely jellemezte az egész mögöttünk álló évtizedet. Meg kellett teremteni azokat a gazdasági és törvényi alapokat, amelyek nyomán az ország sok-sok városában megindulhatott a sportlétesítmények területén is az a látványos fejlődés, amelynek már ebben a városban, Kazincbarcikán is tanúi lehetünk – utalt Demeter Zoltán arra, hogy TAO támogatás segítségével újul meg az észak-borsodi járásszékhely labdarúgópályája, és ennek a lehetőségnek kiaknázásával létesül új röplabdacsarnok is.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a kazincbarcikai városvezetéssel folyamatosan egyeztet a térség és az ott élők érdekeit szolgáló fejlesztésekkel kapcsolatban.

– Úgy gondolom, hogy közös célként találkozott ebben a városban a sport területét érintve a kormányzati elképzelés és a helyi vezetés szándéka. Minden olyan ügy mellé közösen állunk oda, ami az itt élők érdekeit szolgálja – tette hozzá.

Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte, a városban régóta várják ezt a beruházást.

– A létesítményt azonban nem csak a vízi sportok és a jégkorong szerelmesei, a sportolni vágyók várják, hanem a teljes lakosság, hiszen egy régóta várt, mindeddig elmaradt fejlesztést is pótol. Önkormányzatunk saját forrásainak terhére külső rekreációs parkot is létre fog hozni, amit nyáron a strandolók is igénybe tudnak majd venni – hangsúlyozta.

A projekt a látvány-csapatsportágak támogatási rendszerének segítségével, a sportági szakszövetségek, a TAO forrást rendelkezésre bocsátó BorsodChem Zrt. a Delfin Vízisport Klub és a Kazincbarcikai Ördögök Jégkorong Sportegyesület együttműködésével, valamint a helyi helyi önkormányzat által rendelkezésre bocsátott forrásának köszönhetően valósulhat meg.

A komplexum alapkövét Sipos Levente, Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Varga Béla, BorsodChem Zrt. alelnöke, Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, Demeter Zoltán és Biros Péter, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tette le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában