Bringaút

2019.07.01. 16:00

Miskolctól Egerig jutni egy kerékpár nyergében

Befejeződött a Miskolc–Eger kerékpárút tervezőinek kiválasztása.

Szabó Gergely (balra) és Révész Máriusz a kerékpárút terveivel

A Miskolc–Eger kerékpárút kiviteli és építési terveinek elkészítéséről egyeztetett Budapesten Szabó Gergely, Harsány polgármestere, a beruházás konzorciumának a vezetője Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztossal.

Lehetőségek tárháza

„Bízunk benne, hogy idén a kiviteli és engedélyes tervek elkészülnek és jövőre elindulhat az építkezés, amely óriási jelentőségű. A Miskolc–Eger kerékpárút Miskolctapolcáról indul, Kisgyőr, Harsány, Borsodgeszt, Sály, Tibolddaróc, Tard, Bogács, Szomolya településeket érintve jut el Egerbe. A kerékpárút fantasztikus természeti környezetben fut a Bükkalján. Hossza mintegy 47 kilométer, változatos terepviszonyokkal. A távolság, a tájjelleg, a szakaszok eloszlása tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy családok, baráti társaságok, a kerékpározás szerelmesei egy kiváló kikapcsolódási lehetőségként, szabadidős programként, gyönyörű természeti környezetben kerekezhessenek” – fogalmazott Szabó Gergely.

„Nagyon kivételes az, hogy egy kerékpárút összeköt két megyeszékhelyet, két olyan várost, amelynek a turisztikai vonzereje amúgy is kiemelkedő. Az útvonal egy részén halad a lovas turisztikai útvonal is, amely újabb lehetőségek tárháza. Ebből minden település profitálhat, aki ezen az útvonalon érintett, hiszen a kerékpáros, illetve a lovasturisztikában ideérkező vendégeknek megmutathatják természetes és épített szépségeiket, örökségeiket, turisztikai attrakciójukat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában