Étkezés

2019.07.24. 11:00

Chips és kóla helyett inkább zöldségfélét

Nyáron is figyelni kell, hogy mit esznek gyermekeink.

Igencsak mértékkel...

Forrás: ÉM

Egy zacskó burgonyachips elfogyasztása, habár zöldségből készült, nem járul hozzá a szervezet védelméhez, viszont kutatások igazolják, hogy azok az antioxidánsok, rostok, vitaminok és ásványi anyagok, melyek megtalálhatók egyes gyümölcsökben, ténylegesen csökkentik betegségek kialakulásának kockázatát.

Jótékony hatás

Persze, hogy megfelelően ki tudjuk használni a gyümölcsök jótékony hatásait, egy kis változást be kell iktatnunk az étrendbe, néhány különösen egészségtelen, kalóriákban gazdag ételről le kell mondani, ha valóban ki akarjuk használni a gyümölcsök nyújtotta előnyöket.

Ha a gyerek nem tud teljesen lemondani ezekről az ételekről, akkor is érdemes sok zöldséget és gyümölcsöt enni, hiszen ha semmit nem változik az eddigi étrend, csak sok zöldséget, gyümölcsöt eszel mellé, a szervezet már akkor is megkapja azokat az ásványi anyagokat, melyek megvédik sok betegség kialakulásától.

Kutatások során megvizsgálták, hogy ha valaki sok zöldséget eszik, akkor kevésbé kívánja majd azokat az ételeket, melyek hizlalók és kalóriában gazdagok. Ez azért van, mert eltelítik a gyomrot, és a megfelelő mennyiségű energiát is biztosítják a szervezet számára, így nem lesz éhes.

Azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, melyeket kiszárítanak, lefagyasztanak vagy dobozba zárnak, akkor szüretelik le, mikor a legtöbb tápanyagot tartalmazzák, így friss zöldségeket és gyümölcsöket kap az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában