Borsodi Lecsófőző Vigasság

2019.07.28. 13:30

Az eső sem szegte kedvét a vigasság vendégeinek

Szombaton ismét megrendezték a Borsodi Lecsófőző Vigasságot Hernádnémetiben.

Horváth Imre

Az időjárás ugyan nem kedvezett a rendezvénynek, azonban ez sem szegte a vigadozók kedvét, ha csúszással is, de minden programot megtartottak, miközben a közönség is végig kitartott.

Már a péntek esti eső is jelezte, nem biztos, hogy idén száraz időben sikerül majd megtartani a település nagyrendezvényét, ennek ellenére szombat reggel minden csapat rendben nekilátott a főzésnek. Napközben aztán kétszer is érkezett majd egy órás eső, de a sátrak és a fedett terek alatt mindenki könnyen átvészelte, amihez az Agyagbanda szolgáltatott zenei segítséget, így vígan nótáztak a rossz időben is a résztvevők.

Bár a vigasságnak helyt adó iskola és kastély udvarán bizony akadt „némi” sár, mégis rendben elindultak a délutáni programok, a gyerekeket ugrálóvár, óriáscsúzda, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozások várta, a színpadon pedig Bagaméri kvízjáték fagyi nyereményekkel, Csiribiri gyerekműsor, és Republic emlékműsor következett. Köszöntőt mondott Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke, illetve dr. Orosz Zsolt, Hernádnémeti polgármestere. Az iskolában közben helyi alkotók festményeiből, rajzaiból, fotóiból nyitott tárlat volt látogatható, amelyre bárki küldhetett a munkáiból.

Népes közönség és nagy ováció fogadta a Harc és Táncművészeti Sport Egyesület helyi világbajnok show-táncosait, a bemutató alatt azonban ismét leszakadt az ég, de az eső elálltával ott folytatódott a műsor, ahol félbeszakadt, majd következett még zenés áhítat és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertje, közben pedig a lecsófőző verseny díjait is átadták. Lehoczki Évi a vigasság műsorvezetője meg is jegyezte: nem látott még olyan programot, ahol az eső ellenére ilyen kitartó lenne a közönség. Így nem is kérdés, hogy lecsófőző vigasság lesz jövőre is, de a szervezők legközelebbre azért jobb időt várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában