Mezőkövesd

2019.06.23. 13:00

Erősítenék a magyar cégek kapcsolatát

A legtöbb Kárpát-medencei vállalkozás magyarokat foglalkoztat a legszívesebben.

Tóth Balázs

Potápi Árpád államtitkár

Fotó: Tóth Balázs

Negyedik alkalommal rendezi meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medencei magyar fiatal vállalkozóknak szóló továbbképzését Mezőkövesden. A hétvégi programon kétszáz határon túli mikro-, kis- és középvállalkozás vesz részt.

Erősítenék a magyar cégek kapcsolatát

A pénteki megnyitón dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere köszöntötte a vendégeket, s reményét fejezte ki, hogy a beszélgetések nyomán barátságok, kapcsolatok szövődnek a vállalkozók között. Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, a külhoni magyar vállalkozók munkaerőben és vállalkozói kapcsolatokban is elsősorban a magyarokat részesítik előnyben. Ezt szeretnék erősíteni, ezért is segített félezer külhoni magyar vállalkozást – az orvosoktól a szépségiparon át az informatikáig – pályázatokkal az államtitkárság. Ezenkívül óvodákat építettek, újítottak föl, közösségépítést, sportberuházást támogattak. Idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium 50 milliárd forint értékben segíti a határon túli magyar vállalkozásokat, jövőre 34 milliárd forintot szánnak erre. Összességében 100 milliárd forintot szánnak a közösségekre. Megemlítette, 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz.

Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője kitartást, alázatot és türelmet kívánt a vállalkozóknak, majd Bordi Beatrix mentor a munkaerő motiválásáról, megtartásáról és a szerethető munkahelyekről tartott előadást. Az aktív korosztályok tagjainak a legfontosabb, hogy jó csapat legyen a munkahelyükön. Később Porkoláb Annamari a babacsomagról, kisgyermekes anyukák támogatásáról beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában