Szikszó

2019.05.30. 14:30

Milliós támogatás Szikszón

Parkolót építenek, és a templom belső fejlesztését is támogatják.

Nemzetiségi gasztrofesztivált – Ruszin pincenapot rendezett az elmúlt hétvégén a szikszói pincesoron a szikszói ruszin kisebbségi önkormányzat. A közösségépítő rendezvényen – amely a Szikszó30 programsorozat része volt – Szikszó polgármestere Füzesséri József bejelentette: 22 milliós beruházással, parkolóépítéssel segíti az önkormányzat a szikszói görögkatolikus közösséget. A polgármesteri alapjából pedig 1 millió forinttal támogatja a templom belső fejlesztését.

Kitartás, hit

2017 szeptemberében avatták fel Szikszón a görögkatolikus egyházközösség Legszebb Istenszülő Születése Templomát, amelynek alapkövét még 13 évvel ezelőtt rakták le. Az adományokból, püspökségi, kormányzati és önkormányzati támogatásból létrejött épület 180 millió forintból készült el. A szenteléskor Moldván Tibor, a görögkatolikus egyházközösség parókusa a csodák templomáról beszélt, hiszen a görögkatolikus közösség kitartásának, hitének, a támogatók segíteni akarásának köszönhetően épült meg a templom.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere a nemzetiségi gasztrofesztiválon arról is beszélt: mennyire fontos egy város életében az, hogy olyan összetartó közösségek működjenek, mint Szikszón a ruszin kisebbségi önkormányzat és a görögkatolikus egyházközösség. Az önkormányzat a kezdetektől segítségére volt a közösségnek a templom építésben, és a továbbhaladásukat ma is fontos szempontnak tartja. Ezért is tervezte be az önkormányzat a fejlesztési beruházások közé a templom szomszédságában, a Temesvári utca felőli parkoló megépítését, amely nyár végére elkészül majd. A polgármesteri alap 1 millió forintos támogatását pedig a templom további belső fejlesztésre ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában