Miskolc Város Napja

2019.05.10. 10:08

Az álmait követte

Miért Miskolc? Ezt a kérdést tettük fel több miskolcinak, ahogy Miskolc város napjához közeledünk. Miért választotta a várost? Mit mutatna meg neki, ha vendége jön? Íme, a válaszok…

Detzky Anna

Baráth Zsófia

Fotó: Bujdos Tibor

Mióta a városban élek, a Baráth Zsófiával való ismeretség az egyik kapocs, ami az itteni rokonaimhoz, ismerőseimhez fűz. Az anyukáink gyermekkori barátnők, együtt nőttek fel a Győri kapuban, és Zsófi szülei később az öcsém keresztszülei lettek. Viszont ennél sokkal érdekesebb az ő személyes története, mert azon kevesek közé tartozik, akik hazaköltöztek, sőt mindig is Miskolcon szerettek volna élni.

– Miskolc a szülővárosom, de az Avasi Gimnáziumból a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karára, marketing szakra mentem továbbtanulni, és egy pesti albérletbe költöztem. Már ott megfogalmazódott bennem, hogy később kulturális marketinggel szeretnék foglalkozni. A család és a barátaim miskolciak, és idekötnek, bár egy részük már a fővárost választotta. A másik ok amiért visszajöttem pedig az volt, hogy lehetőségem adódott, hogy az elképzelt álommunkahelyemen, a Miskolci Nemzeti Színháznál dolgozzak. Egy szerencsés csillagzat alatt küldtem be az önéletrajzomat, és öt éve sikerült bekerülnöm. Amikor felhívtak, hogy jöjjek be interjúra, már lett volna egy szerződésem Budapesten egy médiaügynökségnél. Úgyhogy jó kis dilemma elé kerültem, de úgy döntöttem, hogy az álmomat követem, és ezt azóta sem bántam meg – mesélte Zsófi.

Emberléptékű város

A színházlátogatás mellett fesztiválokon és bükki kirándulásain kapcsolódik ki a fiatal marketinges.

– Mióta az eszemet tudom, egészen kisgyermekkorom óta jártam anyukámmal színházba. Később pedig a középiskolai osztályommal mindig bérletünk volt, és egyre jobban vonzott ez a világ. Miskolcon a színháznak nagyon fontos szerepe van, mert a kulturális élet egyik központja. Olyan szórakozási lehetőséget tud nyújtani, ami építi a személyiséget és hozzáad a mindennapokhoz is. A marketingen keresztül igyekszem sokakat meggyőzni róla, hogy ez mennyire jó dolog. Emellett szeretem a színes fesztiválokat, amelyek szép számmal szerveződnek a városban, és igazán fiatalossá teszik. Élvezem, hogy minden nagyon közel van, és nem olyan hatalmas tömegű hely, mint Budapest. Itt még a távolabbi ismerősökkel is örömmel üdvözöljük egymást, ha találkozunk. A Bükk közelsége szintén nagyon fontos nekem, mert a családdal, barátokkal szeretünk kirándulni és ha ki kellene választanom, hogy melyik a kedvenc helyem, akkor a romantikus lillafüredi vízesést mondanám – osztotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában