Helyi közélet

2019.03.12. 09:51

Minden tapasztalat nagyon értékes a színész számára

Miskolc - Nádasy Erika már ötödik évadát tölti a Miskolci Nemzeti Színháznál, és eközben boldog emberré vált.

Miskolc - Nádasy Erika már ötödik évadát tölti a Miskolci Nemzeti Színháznál, és eközben boldog emberré vált.

A nagy tapasztalattal rendelkező színművész hosszú évek alatt az itt és most filozófiájáig jutott el, és ettől saját bevallása szerint megtalálta a boldogságát. A Hello, Dolly! kapcsán osztotta meg velünk öltözőjében, hogy mi módon építi be színészi munkájába felismeréseit.

„Az ismert musical története egy öregedő nőről szól, aki férjhez akar menni, és sodor magával mindent és mindenkit maga körül. Úgyhogy nagy levegőt kell venni hozzá és szállni, mint a madár. Dol­ly karizmatikus személyiség, bizonytalankodva nem lehet előadni. Sikerét abban lehet megragadni, hogy a kudarcokat is tapasztalatként fogja fel, amin túl tud lendülni, így az összes helyzetből képes jól kikerülni. Nem zárkózik be, hanem kinyitja az ajtót és felhagy a sértődéssel, ami az én mottóm is. Dolly ügyesen szövögeti a szálakat, hogy mindenki más is révbe érjen, és végül ő maga is sikeresen megházasodik.” – mutatta be Nádasy Erika.

A vígjáték kihívás

A színművész hozzátette, hogy imádja a zenés műfajt, különösen az éneklés miatt. „Ahol elfogy a szó, ott jön a zene” – mondja. Ezirányú tehetségét többek között Edith Piaf életéről szóló műsorában bontakoztatja ki, amely kifejezetten az ő hangjához illeszkedik, és már nyolcszáz előadást ért meg különféle helyszíneken. A legtöbb meghívásnak eleget tesz, hogy kedvezzen közönségének. Szerinte a musical és az operett célja egészen más, mint egy prózai darabé. A szórakoztatáson keresztül az élet alapjához tér vissza ez a műfaj, bemutatja, hogy mindannyian arra törekszünk, hogy boldogok legyünk. Pusztán annyi a lényege, hogy örüljön egymásnak néző és játszó, és a befogadó jól érezze magát a darab közben.

Mindig megújul

Beszélgetőtársunkat arról is faggattuk, hogy mely mérföldkövek voltak emléke­zetesek számára eddigi pályafutása során. Elmondta, hogy az összes szerepe fontos neki, nem igazán tudna bármit kiemelni, és éppen annak örül, amit aznap játszik. Törekszik rá, hogy naponta új készlettel, különböző fi­gurával álljon elő és valami frisset mutasson, amit ko­rábban még nem láttak tőle. Egyszóval valami egészen mást varázsoljon elő önmagából, és abból hozza ki a legtöbbet, ami éppen adott. Mindez egy nagyon izgalmas játék a színészi eszköztárral, és ebből vélekedése szerint még jó ötven évre biztosan van benne potenciál.

ÉM-DA


[related-post post_id="4168679"]

[related-post post_id="4155624"]

[related-post post_id="4155081"]

[related-post post_id="4147100"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában