Helyi közélet

2019.03.09. 11:32

Késsel akart Joker-arcot szabni iskolatársának Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Miskolc - Három centi hosszan hasította fel áldozata száját egy késsel.

Kazincbarcika, Miskolc - Három centi hosszan hasította fel áldozata száját egy késsel.

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a fiatalkorú férfinak az ügyében, aki kétszer is megvágta iskolatársa arcát.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett egy iskolába jártak Kazincbarcikán. Kapcsolatuk annyira elmérgesedett, hogy nem volt ritka a verekedés sem közöttük. 2017. november 21-én egy folyosón tartózkodtak az iskolában, amikor a sértett úgy döntött, megkérdezi társát, miért viselkedik rosszul a barátnőjével. Mielőtt megszólalhatott volna, a vádlott kést rántott, iskolatársa mögé lépett, és hátulról megvágta annak alsó ajkát.

A sértett próbált ugyan védekezni, a vádlottat a falhoz szorította, de az ismét késsel támadt rá. Beletette a kés pengéjét a fiú szájába és felhasította bal arcát, mintegy 3 centiméter hosszan. A vádlott ezt követően elszaladt a helyszínről, és az iskolából is elmenekült.

A támadó egy internetes közösségi oldalon dicsekedett el ismerősének a történtekről: „örök mosolyt adtam neki, tudod, mint a joker…” A vádlott beismerte tettét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság súlyos testi sértés kísérlete miatt ítélte el, melyért végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év szabadságvesztésre ítélte.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában