Helyi közélet

2019.03.31. 11:13

Idősek a modern korban

Miskolc - A munkabizottság hitvallása: az időskor sokszínű állapot.

Miskolc - A munkabizottság hitvallása: az időskor sokszínű állapot.

A hosszú élet titkairól indított előadás sorozatot a MAB Székházban a MTA Miskolci Területi Bizottságának Társadalom- és Humán­tudományi Gerontológiai (THG) Munkabizottsága.

Társadalmunk értékes tagjai

– Működésünk első évében megfogalmaztuk a hitvallásunkat, hogy az időskor sokszínű állapot, amellyel két nagy tudományterület foglalkozik: a gerontológia és a geriátria. Az utóbbi inkább az egészség és a betegség, tehát a hiány oldaláról közelíti meg az idős embert, a gerontológia azonban a társadalom, a család és a gazdaság összefüggéseiben tekint a szépkorúakra – tisztázta köszöntőjében dr. Dobos László, a THG Munkabizottság titkára.

– Fiatal tudományág friss munkabizottsága vagyunk, 2017 júniusában alakultunk. Fő célunk, hogy megtaláljuk a 21. század tudományosan megfogalmazott válaszait arra, hogy hogyan lehet össz­hangba hozni a korábban aktív emberek nyugdíjasként gyökeresen megváltozott életét jelenkorunk kihívásaival – magyarázta.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában