Helyi közélet

2019.03.16. 11:41

Fotók: Ünnep Borsod megyében

Miskolc - Az egész megyében megemlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharcról.

Miskolc - Az egész megyében megemlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharcról.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléke örök és múlhatatlan. Éppen ezért ez a nap egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, amely emlékeztet arra, milyen erőket tud mozgósítani, ha egy nemzet döntő többsége egyet akar és kész is tenni érte.

Kétnapos ünnep

A nemzeti ünnepet nem csupán napján, hanem annak előtte is számos helyen ünnepeltük, ünnepeljük. A megyében is majd’ minden településen rendeztek az ünnephez kapcsolódó programokat.

Sajókeresztúrban például egész napos hazafias versenyre várták a fiatalokat. Nyékládházán, ha nem is kimondottan a nemzeti ünnep alkalmából, de annak előnapján rendezték meg a mesemondók versenyét. Ugyancsak ezen a napon tartották a Miskolci Egyetem ünnepségét, ahol jutalmakat is osztottak.

Miskolcon mind a két napra jutott a programokból. Több mint százan vettek részt a március 14-én délután koszorúzással egybekötött fáklyás felvonuláson. A március 15-i városi ünnepséget is egybekötötték egy egész napos családi programmal, ahol a kicsinyek és a nagyobbak egyaránt jól érezhették magukat a közös ünneplés és a koszorúzás megtekintése után. Sárospatakon az Újbástya Rendezvénycentrumban rendezték meg a városi ünnepséget, amelyet követően az Iskolakertben tartottak koszorúzást.

ÉM


[related-post post_id="4173190"]

[related-post post_id="4173125"]

[related-post post_id="4172993"]

[related-post post_id="4172615"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában