Helyi közélet

2019.02.27. 11:08

Országosan is kiemelkedő színházi társulat a miskolci

Miskolc - Olyan előadásokban szeret szerepelni Máhr Ági, melyek ügyeket visznek a színpadra.

Miskolc - Olyan előadásokban szeret szerepelni Máhr Ági, melyek ügyeket visznek a színpadra.

Azokat az előadásokat szereti Máhr Ági, amelyek – Lorca szavaival élve – tükröt tartanak a társadalomnak. Ezért is örül a Jászai-díjas színésznő, hogy most a Miskolci Nemzeti Színházban több ilyen darabban is játszhat jó szerepeket.

Üzenetek közvetítése

„A Kabaré, a Kivilágos kivirradtig, A mi osztályunk, Az ünnep – és még sorolhatnám –, olyan előadások, amelyek ügyeket visznek a színpadra, és ez számomra elmondhatatlanul fontos! Én azért szerettem volna színész lenni annak idején, hogy bizonyos dolgokról szóljak, bizonyos értékekért kiálljak. A színház a társadalom tükre, ezért nagyon fontos, hogy a szórakoztatás mellett ezeket az üzeneteket is közvetítsük a nézőink felé. Ha én ennek egy kicsit részese lehetek és ilyen dolgokról beszélhetek, akkor ez boldogság számomra. Persze fontos a színvonal is, mert ha csak öncélúan üzengetni akar az ember, azt megteheti a közösségi oldalon is” – kezdi a színésznő.

A Kabaré próbája közben – folytatja – egyszer azt mondta Mohácsi János rendezőnek, hogy ezért akart színésznő lenni.

„Az már csak hab a tortán, hogy a közönség és a szakma is szereti. Az összes színházi portál beválasztotta az elmúlt év legjobb előadásai közé, és ez az egyetlen előadás az országban, amelyik minden portálon szerepel a legjobb tíz között. Remélem, sokáig játsszuk még. Ugyanezt gondolom A mi osztályunkról is – bár ezt még Béres Attilának nem mondtam. A Kivilágos kivirradtig, amellyel 2017-ben a színikritikusok legjobb előadásnak járó elismerését is elnyerte a társulat, szintén közel áll szívemhez. Rusznyák Gábor különleges, izgalmas rendezése, és persze a csapatmunka miatt is.”

Máhr Ági a csapat alatt nemcsak a színészeket érti, hanem – mint mondja – mindenkit, aki az előadásért dolgozik.

„Tisztességes, dolgos, elkötelezett emberek dolgoznak nálunk. Országos viszonylatban is kiemelkedő társulat a miskolci, és ez nem csak az én véleményem. Lekopogom, de úgy tűnik, az Ünnep is sikeres lesz, nagyon kemény dologról szól, mégis szereti a közönség. Nem akarom elkiabálni, mert még csak nemrég mutattuk be.”

Együtt játszanak

A színésznő a miskolci teátrum közönségével is elégedett, mint mondta, öröm számára, hogy a nézők velük „játszanak”.

– Öröm látni, hogy az ország első kőszínházát megbecsülik, szeretik a helyiek, mindig telt ház van. De vannak rajongóink az egész országból, akik rendszeresen járnak hozzánk színházba – Isten tartsa meg a jó szokásukat! –, és a szakma is figyel ránk – zárta gondolatait Máhr Ági.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában