Helyi közélet

2019.02.19. 09:34

Jelentősen romlott a levegő minősége Miskolcon

Miskolc - A tényre a miskolci városháza sajtóosztálya közleményben hívta fel a figyelmet.

Miskolc - A tényre a miskolci városháza sajtóosztálya közleményben hívta fel a figyelmet.

Jelentősen meghaladta az egészségügyi határértéket a szállópor (PM10) koncentrációja vasárnap és hétfőn is – tudatta a városháza. Mint írják: bár az időjárás napsütéses, tavaszt idéző, a levegőnek nagyon magas a szállópor tartalma, jelenleg is „egészségtelen” a közegészségügyi besorolása.

A szmogriadó elrendelésének feltételei eddig még nem teljesültek, de kedden várhatóan el kell rendelni a riasztási fokozatot – írták, azzal a tanáccsal szolgálva: a gyerekek, légzőszervi betegségben szenvedők, idősek lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban. A szabadtéren végzett intenzív mozgástól, edzéstől, sporttól lehetőleg tartózkodjanak. A déli és a kora délutáni órákban a levegő szennyezettsége alacsonyabb, ekkor érdemes szellőztetni, a szabadban tartózkodni.

Szerdától lehet jobb

A levegő minősége, az előrejelzések szerint, várhatóan szerdától kezd el javulni – osztotta meg értesülését a polgármesteri hivatal a hétfő délutáni közleményben.

Megyénk többi mérőállomása körül a putnoki mutat még kedvezőtlen eredményeket, itt szintén pénteken lett kifogásolt a levegőhigiénés index, amely hétfőre már a 3-as, egészségtelen kategóriába ment át.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában