Helyi közélet

2019.02.18. 13:26

Ehetővé tették a falu templomát Hollóházán

Hollóháza - Másodszor írták ki a képzőművészeti pályázatot a hegyközi településen.

Hollóháza - Másodszor írták ki a képzőművészeti pályázatot a hegyközi településen.

Második alkalommal írták ki a „Szeretlek Hollóháza!” képzőművészeti pályázatot és az idei esemény is hatalmas sikert hozott.

Éppen elfértek

Lovas Adrienn azon tele­pülésvezetők közé tartozik, aki fontosnak tartja az összetartozás érzését, a közös­ségépítést, ami még több energiát és időt kíván a szinte napi 24 órás folyamatos készenlét mellett. Tavaly írták ki először a pályázatot, amelynek az a lényege, nemre, korra, lakóhelyre való tekintet nélkül bárki jelentkezhetett, egy kikötés volt csak: a pályamunkának valamilyen módon kötődnie kellett Hollóházához.

Rengetegen jelentkeztek idén is – mondja Lovas Adrienn. – Majdnem kicsinek bizonyult a polgármesteri hivatal nagyterme, de szerencsére meg tudtuk oldani, hogy az alkotások mellett az alkotók is elférjenek az eredményhirdetés során.

Megették a templomot

Az idei pályázatra is érkeztek meglepően ötletes pályamunkák.

– A rajzok, festmények és makettek voltak többségben – mondja Hollóháza polgármestere. – A gyerekek nagyon lelkesek voltak. Akadt olyan gyerek, aki 6–7 rajzzal is pályázott. Olyan pályázó is jelentkezett, aki a tavaly nyári művésztelepen járt Hollóházán, és annyira megragadta a településünk, hogy ebből a lehetőségből sem akart kimaradni. Akadtak egészen meglepően ötletes pályamunkák. Volt, aki a temetőt csinálta meg gyurmából, akadt olyan pályázó, aki kavicsokat festett és akadt, aki a hollóházi templomot ábrázoló tortát készített. Ez utóbbi az eredményhirdetés során az utolsó morzsáig elfogyott.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában