Helyi közélet

2019.02.16. 12:30

Drukkolhatnak az Északnak Szirmabesenyőn

Szirmabesenyő - Ezüstérmes csapatunk újra megméreti magát kolbásztöltésben a Besenyői Röfi Napon.

Szirmabesenyő - Ezüstérmes csapatunk újra megméreti magát kolbásztöltésben a Besenyői Röfi Napon.

A Szirmay-kastély kertjében reggel 8 órakor kolbásztöltő versennyel kezdődik szombaton a hagyományőrző vidám farsangi télbúcsúztató, amelyet 9-től látvány disznóvágás, fél 11-től sonkalövő verseny követ. Délután fél 2-re dől el, hogy ki volt a legeredményesebb csapat, miközben a disznóvágás körül toros tálat fogyaszthatnak majd a vendégek. Délután Márió, illetve Jolly és Suzy, este pedig a Paddy and the Rats zenekar veszi birtokba a színpadot.

– Vida Péter műsorvezető a rendezvény házigazdája. Huszonhat csapat indul a kolbásztöltő versenyen, köztük helyiek, vendégek és autószalonok munkahelyi közösségei. Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója lesz a zsűri elnöke. Két séfet hoz magával, Szepesi Gábort és Albók Gyulát, illetve sztárvendégként Serényi Zsolt, a tetovált séf értékeli majd a kolbászokat. A győztes elnyeri a vándorkupát – tudtuk meg Farkas-Orosz Edina szervezőtől.

Szakmai zsűri értékel

Négy szempontból értékelik majd a csapatok összmunkáját és eredményességét.

– Négy óra áll rendelkezésére az induló csapatoknak, miután átvették az alapanyagokat. A húst a szirmabesenyői önkormányzat biztosítja a részvétel ellenében. Ehhez mindenki hozza magával az előkészített hozzávalóit, amivel ízletesebbé tudja tenni a saját adagját. Serényi Zsolt, aki a barbecue nagymestere az ízeket figyeli és azt, hogy milyen módszerrel sütötték meg, vagy füstölték a kolbászt. Mint vendéglátós és mint az Avalon Park gasztronómiai vezetője, én értékelem, hogy hogyan tálalják az ételeket, és milyen körítést tesznek mellé – foglalta össze Bajusz Gergely, a zsűri elnöke.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában