Helyi közélet

2019.02.15. 19:52

Disznótoros verseny volt Cserépfaluban

Cserépfalu - A zsűri a versenyben részt vevő csapatokat rendszeresen pontozta.

Cserépfalu - A zsűri a versenyben részt vevő csapatokat rendszeresen pontozta.

Harmadik alkalommal tartották meg a Forralt Boros Disznótoros rendezvényt cserépfaluban, a berezdi pincesornál. Szombaton korán reggel a disznóvágással kezdődtek a programok, majd a részt vevő csapatok hozzákezdtek a feldolgozáshoz. Mindeközben a látogatók a pincészetek kínálatából különböző ízesítésű, fűszerezésű forralt borokat kóstolhattak, s akár együtt is énekelhettek az Agyagbanda zenekarral.

A zsűri a versenyben részt vevő csapatokat rendszeresen pontozta, külön értékelték a vágás folyamatát, a sertés kettébontását, majd a különböző húsrészekre szedését, a fogópálinkákat, a hagymás vért, valamint a böllértálat. A legtöbb pontot gyűjtő csapat pedig elnyerte a Böllérkirály címet, ezt idén a Bükki Birtokosok Vadásztársaság hódította el.

Kóstolás, fellépők

A látogatók egyébként megkóstolhatták a csapatok által helyben készített vagy hozott étkeket, de az önkormányzat is készült borral és főtt étellel.

A színpadon is voltak szórakoztató programok, fellépett Nagy Edit és Veréb András, a Zsérci Summás Énekegyüttes, az Agyagbanda, a Kiss Kata Zenekar, valamint MC Hawer és Tekknő.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában