Helyi közélet

2019.02.05. 11:59

Átmeneti jégtorlódás lehet megyénk folyóin

Miskolc – Az alacsonyabb területeken csökkent, a hegyvidékeken nőtt a hóban tárolt vízmennyiség.

Miskolc – Az alacsonyabb területeken csökkent, a hegyvidékeken nőtt a hóban tárolt vízmennyiség.

A múlt héten többnyire változékonyan alakult a Kárpát-medence időjárása. Jelentős csapadék csak kisebb területen, főképp a Felső-Tisza kárpátaljai vízgyűjtőin hullott – tudtuk meg az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól. A hóban tárolt vízkészlet gyarapodása lassult, miközben az alacsonyabb területeken csökkent, a hegyvidékeken nőtt a hóban tárolt vízmennyiség.

Csökkent a hóvízkészlet

A Sajó és a Hernád, valamint a Tarna vízgyűjtőjén az ilyenkor elvárható mennyiségnek megfelelő a hóvízkészlet, amely a hétvégén számottevően csökkent. A nagyobb folyók közül a Tiszán Tiszalök és Komoró között megszakításokkal áll a jég. Komoró felett jégmentes a folyó. A Sajón egyre kevesebb a jégjelenség, a Hernádon Gesztely felett már nagyrészt jégmentes a folyó. A Tisza és a Bodrog esetében a kialakuló árhullámok előtt már vékonyodik a jég, majd felszakadása és mérsékelt erősségű, másodlagos jégzajlás kialakulása várható.

A zajlás megindulását követően a jégmegállásra hajlamos helyeken előfordulhat átmeneti jégtorlódás.

ÉM


[related-post post_id="4131410"]

[related-post post_id="4124359"]

[related-post post_id="4124702"]

[related-post post_id="4121952"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában