Helyi közélet

2019.01.01. 17:43

Sportsikerek és sikeres sportrendezvények ideje

Miskolc - Nagy örömök, maradandó emlékek, feledhető kudarcok.

Miskolc - Nagy örömök, maradandó emlékek, feledhető kudarcok.

„Élvonalbeli férfi vízilabda csapatunk, fennállásunk óta először, a Magyar Kupában döntőt játszott, és a Ferencváros mögött ezüstérmes lett – értékelt Bachner András, a PannErgy-Miskolci VLC sport­igazgatója – Ez nagy öröm és maradandó emlék volt valamennyiünk számára, sőt lesz is mindig, személy szerint az emlékezetemben örökre megtartom. Az 2019-es esztendőtől Európa Kupa, azaz nemzetközi szereplést remélek.

Megőrizni az eredményeket

„Akadt egy csodálatos diák­olimpiai rendezvényünk, a grundbirkózó országos döntőnk, ezen megyei sikereknek örülhettünk: három arany-, két ezüst- és egy bronzérmes csapatunk volt, miközben vendégeink között köszöntöttünk hét olimpikont és világbajnokot – sorolta Fazekas Miklósné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke: Országos viszonylatban szűkebb pátriánk az élen járt: a versenyeken huszonhétezer diák szerepelt, ezzel elvittük a pálmát, nyolcezerrel előztük meg második Pest megyét. 2019-ben meg akarjuk őrizni eredményeinket.

Flórusz János, a DVTK-Miskolci Judo Club elnök-vezetőedzője elsőként arra emlékszik szívesen, hogy beléptek a DVTK nagy családjába. Nemzetközi sikereket is elértek, több világversenyen tették le a névjegyünket. „Gercsák Szabina jelenleg olimpiai szereplést érő helyen tanyázik a világranglistán, ezt a pozíciót meg kell őriznie, ami annyit jelent, hogy muszáj az első húszban maradnia. Sok verseny vár ránk, nagy viadalokra utazunk majd, a világbajnokság például Tokióban lesz, és bízom benne, hogy tanítványom oda is kvalifikálja magát. ”

„Az NB I-es labdarúgó bajnokságban nyújtott féléves, mondhatom, hogy remek teljesítményünk meglepte a klubvezetőket és a szurkolókat is – mondja Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai kérdésekért felelős ügyvezető igazgatója. – Együttesünk nagyszerű meccseket játszott, a fiúk igazán kellemes perceket szereztek híveiknek. Jövőre mindezt természetesen szeretnénk azzal fokozni, hogy előkelő helyezést produkálunk a honi élvonal tizenkét csapatos, sűrűnek mondható mezőnyében.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában