Helyi közélet

2019.01.24. 08:07

Hófúvás miatt riaszt a meteorológia megyénk több járásában

Miskolc – Elsőfokú riasztást adtak ki az ország keleti részére, megyénkben figyelmeztetés is érvényben van az ónos eső miatt.

Miskolc – Elsőfokú riasztást adtak ki az ország keleti részére, megyénkben figyelmeztetés is érvényben van az ónos eső miatt.

Egyes fokú, citromsárga riasztást adott az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt csütörtök éjfélig, amely megyénkben érinti a cigándi, mezőcsáti, sárospataki, sátoraljaújhelyi, tiszaújvárosi és a tokaji járás egy részét. A riasztás szerint gyenge hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A riasztás mellett szintén egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést is kiadott a szolgálat egész megyénkre, ónos eső lehetséges előfordulása miatt.

Az időjárási előrejelzés szerint csütörtök hajnaltól délkelet felől már nagyobb területen számíthatunk újabb csapadékra: kezdetben délkeleten fagyott eső, néhol esetleg ónos eső, a keleti határ mentén akár havas eső is lehet, míg másutt hó valószínű. Késő délutántól mindenütt havazásra vált a halmazállapot. Éjfélig a csapadékzóna hozzávetőlegesen a Komárom-Kaposvár vonalig juthat el, ettől keletre általában lepel - 5, az Alföldön helyenként 5-7 cm közé becsülhető a friss hóréteg vastagsága.

Eleinte az Északi-középhegység keleti részén, majd napközben az Alföld keleti felében a megerősödő északkeleti szél helyenként hófúvást okozhat.

ÉM


[related-post post_id="4117589"]

[related-post post_id="4117051"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában