Helyi közélet

2018.11.13. 14:17

Tököt faragtak Mezőcsáton egy tök jó délutánon

Mezőcsát - Megtudhatták, hogy milyen is az igazi házi kovászos kenyér, és a finom házi kovászos rétes.

Mezőcsát - Megtudhatták, hogy milyen is az igazi házi kovászos kenyér, és a finom házi kovászos rétes.

Immár negyedik alkalommal tartották a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány szervezésében Mezőcsáton az Örökségeink Háza udvarán a Tök jó délután című programot, mely töklámpásfaragó versennyel kezdődött. Az időjárás szeszélyessége ellenére tizenegy csapat nevezett be.

Díjnyertes tökök

A délután folyamán várták a sütőtökből készült süteményeket, melyet szintén zsűriztek. A harmadik meghirdetett versenykategória a Mezőcsát legnagyobb sütőtöke, melynek díját az idén Kormos János vehette át.

Az eredményhirdetést követte a tombolasorsolás. A délután folyamán a vendégek megkóstolhatták a helyben sült krumplilángost, palacsintát, sütőtökös tócsnit, sütőtökös turmixot, a helyben sütött házi kovászos kenyeret, és házi kovászos rétest, és a többféle ízben készült sütőtök lekvárt is. A szomjukat meleg teával, és forralt borral olthatták a kilátogatók. Az Örökségeink Háza kiállítótermében megtekinthették a Gulyás Ferenc által készített égetett faképeket. A résztvevők megtudhatták, hogy milyen is az igazi házi kovászos kenyér, és a finom házi kovászos rétes.

ÉM


[related-post post_id="4017683"]

[related-post post_id="4016439"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában