Helyi közélet

2018.11.26. 16:08

A legjobb tökfaragók

Miskolc - Két versenyt is megjártak a nyertes alkotások.

Miskolc - Két versenyt is megjártak a nyertes alkotások.

A beérkezett harmincegy fotó közül Muzsnyai Mariann, Lukács Viktória, Rácz Máté és Rácz Milán műve nyerte az Észak-Magyarország és a Borsod Online által meghirdetett mindenszenteki tökfaragó versenyt. A készítők a napokban jártak szerkesztőségünkben, amikor átvették nyereményüket, akkor beszélgettünk velük.

Miért ne?

Mariann elmesélte: a tökök iskolai tökfaragó versenyre készültek, aztán „miért ne?” alapon neveztek játékunkra.

– Minden nap olvasom a BOON-t, így a versenyre is hamar figyelmes lettem, aztán lefotóztuk az elkészült három tököt, és belevágtunk – mondta.

Milántól megtudtuk azt is, hogy körülbelül egy-két óra volt, amíg a faragással elkészültek.

– Természetesen tökönként – vetette közbe Mariann, aki elárulta, a gyerekek kaparták ki a tökök belsejét, majd a kiválasztott „arcocskák” felrajzolása után megkezdődött azok kivágása. Kést viszont csak azok a gyerekek kaptak a kezükbe, akik már biztonsággal kezelik, mert a legfontosabb a biztonság.

– Bár nagyon sok szép faragás volt, de azért nagyon reméltük, hogy a mieink lesznek elég különlegesek ahhoz, hogy nyerjünk – sorolta még Mariann, hozzátéve továbbá azt is: jövőre is elindulnának ezen a megmérettetésen.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában