Helyi közélet

2018.10.17. 19:44

Tapasztalataikról egyeztettek Miskolcon

Miskolc - A büntetés-végrehajtás aktuális kérdései az új büntetőeljárási törvény tükrében – szakmai konzultáció.

Miskolc - A büntetés-végrehajtás aktuális kérdései az új büntetőeljárási törvény tükrében – szakmai konzultáció.

A Miskolci Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja az idén szeptemberben megtartott diskurzus folytatásaként, októberben megbeszélést tartott az új büntetőeljárási törvény hatályba lépése óta összegyűlt szakmai tapasztalatokról.

Új ügycsoport

A dr. Rémiás László, a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának csoportvezető bírája moderálásával vezetett fórumon az ügyszakban dolgozó bírák és titkárok osztották meg egymással az elmúlt hónapok eljárásjogi tapasztalatait. Megvitatták többek között az elektronikus eljárás kapcsán a védő kirendelésének és az értesítőlapok kitöltésének technikai kérdéseit és az elfogatóparancs megváltozott kibocsátási feltételei is.

Szebényiné dr. Németh Nóra Eszter bíró beszélt az utólagos büntetés-végrehajtási bírói eljárásról és a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának összefoglaló véleményéről. Új ügycsoportként megtárgyalták a felfüggesztett szabadságvesztés elrendelésének kérdését is, mely a pártfogó felügyelet magatartási szabályainak megszegése esetén a büntetés-végrehajtási csoport feladatait gyarapítja.

Zárógondolatként a csoportvezető köszönetet mondott kollégáinak a magas színvonalon végzett össze­hangolt munkáért. „Az eredmények megtartásához a jövőben is az eddigiekhez hasonló hivatástudat, a büntetés-végrehajtási ügyszakban kialakított jó gyakorlatok folytatása és megerősítése szükséges” – fogalmazott dr. Rémiás László.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában