Helyi közélet

2018.10.21. 10:11

Közösen emlékeztek az 1956-os forradalomra Szirmabesenyőn

Szirmabesenyő - Ünnepi megemlékezést tartottak Szirmabesenyőben.

Szirmabesenyő - Ünnepi megemlékezést tartottak Szirmabesenyőben.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést pénteken Szirmabesenyőben. Az eseményen előbb Huszti Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki úgy fogalmazott, úgy vannak rendjén a dolgok, ha a nemzet nagy történelmi fordulópontok eseményeire egy-egy közösség közösen emlékezik.

Elég volt!

– Most arra a 62. évvel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra emlékezünk, melynek céljai tiszták és nemesek voltak. Arra irányultak, hogy az emberek szabadabban éljék saját életüket. Az országot irányító vezetők szép hangzatos, de hazug szavai, és a megtapasztalt tragikus valóság között elviselhetetlen feszültség alakult ki, nem volt hát meglepő, hogy felszínre tört és forradalmivá vált a szabadságvágy – hangsúlyozta.

Csöbör Katalin a térség or­szág­gyűlési képviselője ki­jelentette: ’56 a múlt századi magyar történelem legki­e­mel­­kedőbb eseménye, melynek világtörténelmi hatása is volt.

– 1956-ban egy nép azt mondta: Elég volt! Amikor ezt mondta, megremegtek a kommunizmus alapjai. Ez az a pillanat, ami örökre élni fog a világ nemzeteinek emlékezetében is – szögezte le a képviselő. Az ünnepség ezt követően műsorral, majd koszorúzással zárult.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában