Helyi közélet

2018.09.14. 15:37

Szőlőritkaságok is találhatók Tarcalon

Tarcal - Értékelték a tavalyi évjáratot és érdekességek is elhangzottak.

Tarcal - Értékelték a tavalyi évjáratot és érdekességek is elhangzottak.

Tokaj-hegyalján, a szőlősökben található termések meghatározó fajtája a Furmint, de számottevő mennyiségű a Hárslevelű és a Sárga Muskotály is, amit korábban Muscat Lunel néven emlegettek.

Fentieken kívül még három jellemzőnek tekinthető szőlőt említ a szakirodalom; a Kabart (Tarcal10), ami a Bouvier és Hárslevelű szőlők hibridje, a Zétát és a Kövérszőlőt. Ki gondolná, de ezektől a fajtáktól sokkal több található a történelmi borvidéken, ha máshol nem, a Tokaji Kutatóintézet Nonprofit Kft. területein mindenképpen.

Bihari Zoltán ügyvezető a kutatóintézet tarcali székhelyén negyvenhét olyan fajtát mutatott be kedden az érdeklődő szőlészeknek és borászoknak, amelyek őshonosnak, évtizedek alatt végzett keresztezési munkáknak, klónozásoknak, kutatómunkáknak az eredményei. Az eseményen – amelyen részt vett Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője is – értékelték a tavalyi évjáratot, érdekességek hangzottak el a borvidék szőlészethez is köthető helytörténetéből, valamint a cég munkájáról.

ÉM-SFL


[related-post post_id="3979616"]

[related-post post_id="3977736"]

[related-post post_id="3974197"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában