Helyi közélet

2018.09.28. 15:54

Megírták az évad dalát a miskolci fiatalok

Miskolc - Három középiskolás fiatallal énekelt ötszáz néző a színházak éjszakáján.­­­

Miskolc - Három középiskolás fiatallal énekelt ötszáz néző a színházak éjszakáján.­­­

Nem akármilyen élmény volt, amikor szombaton éjjel a Miskolci Nemzeti Színház nézőtere az évad dalától lett hangos.

Miskolc tehetségei

A színpadon a Kókuszgolyó Trió tagjai álltak – ők szerezték a dalt. A formáció tagjai – Gulyás Zorka, Godó Balázs, Szabó Zalán – tizenöt évesek, a miskolci Zrínyi gimnázium dráma tagozatosai.

Eredetileg a teátrum tehetségkutató pályázatára jelentkeztek: a verseny része volt a programsorozatnak, amellyel idei műsorát ajánlotta a színház kedves közönsége figyelmébe. A díj pedig: fellépési lehetőség a Hello, Dolly! című musicalben. A Kókuszgolyó-versenyszámként előadott dal az ifjú muzsikusok színházszeretetéről szólt. Kategóriagyőztesek lettek vele.

Szőcs Artur rendező vetette fel, hogy megírhatnák a Miskolci Nemzeti Színház 195. évadának dalát – idézte fel kérésünkre Papp Andrea, a színház sajtófőnöke. És a dalban most már benne foglaltatik a teljes szezon, A Cirkuszhercegnőtől a Szentivánéji álomig.

Jogos kérdés, mire használja majd a színház az évad dalát – arra, hogy különféle eseményeken újra és újra előadhassák. Nemcsak a dal kerül majd még elő, hanem a Kókuszgolyó Trió tagjai is – újra színpadra állnak az évadban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában