Helyi közélet

2018.09.26. 17:48

360 fokos videó: Ügyes lányok a színpadon

Miskolc - A Miskolci Mazsorett Együttes próbáján jártunk 360 fokos kameránkkal.

Miskolc - A Miskolci Mazsorett Együttes próbáján jártunk 360 fokos kameránkkal.

A mazsorettes kis- és nagylányok produkciói szinte bármilyen közönség előtt hatalmas sikert aratnak. Aki már látott ilyen műsort, bizonyára felmerült benne a kérdés: hogyan tudják ilyen fiatal korban elsajátítani ezeket a rendkívüli ügyességet követelő mozdulatokat? Erre választ keresve vittük el 360 fokos kameránkat a Miskolci Mazsorett Együttes pró­bájára.

Egyre többen

Az együttes 1984-ben jött létre, jövőre már megalakulásának 35. évfordulóját ünneplik. Jelenleg nyolc különböző korosztályra bontott csoportban működnek, fellépésekre és versenyekre egyaránt rendszeresen készülnek. Augusztus 23–26 között rendezték meg a XV. IAM Majorette Európa Bajnokságot Horvátországban (Opatijában), ahol 8 ország 62 csapata mérte össze tudását. A Premier Alapfokú Művészeti Iskola és a Miskolci Kulturális Központ fenntartásában működő Miskolci Mazsorett Együttes 24 versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen, 5 produkcióval indultak, melyből 3 versenyszám dobogós helyen végzett.

– Töretlen a mazsorett népszerűsége, hiszen már a ’80-as években is rengeteg kislány foglalkozott ezzel – mondta el Dudás Ágnes, az együttes művészeti vezetője. – Országos szinten is egyre többen vagyunk. A jelenlegi senoir csoportunk huszonnégy tagból áll, és mindannyian már tizenhárom éve egyesületi tagok, óvodásként kezdték el.

A kicsiknek hetente egyszer, a nagyobbaknak pedig kétszer van próbájuk – ebből az egyik balettóra, a második pedig a tényleges, kétórás mazsorettedzés. Verseny­időszakban azonban a hét minden napján szükséges a gyakorlás. Ennek meg is van az eredménye: számos díjjal, helyezéssel büszkélkedhetnek a tagok.

A legfrissebb: a kadett-mini­formáció a horvátországi Európa-bajnokságon a dobogó 3. fokára állhattak fel. Szólóversenyzőik közül Bohus Hanna harmadik helyen végzett az Európa-bajnokságon, Molnár Panka pedig a magyar bajnokságon lett harmadik.

Ameddig csak lehet

Dudás Ágnes mellett Rózsa Ildikó koordinálja a csapatot, munkájukat Mogyorós Zsuzsa balett-tanár teszi teljessé. És vannak olyan lányok, akik próbálják a kisebbek oktatását segíteni – közéjük tartozik Borbély Bianka.

– Szeptemberben volt tizenhárom éve, hogy elkezdtem mazsorettezni. Most kezdtem az egyetemet Budapesten, de ameddig csak tudom, szeretném ezt folytatni – mesélte Bianka. – Gyerekként, amikor megláttam egy felvonulást, azonnal odamennem Dudás Ágihoz, és megrángattam a ruháját: rögtön azt kérdeztem, hogy mikor kezdhetek.

Bianka szerint ez volt eddig az egyetlen tevékenység életében, amit mindig is folytatni akart. Ahogy ő fogalmazott: „teljesen megéri”.


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank">A képzésről korábban készült videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera „háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3980342"]

[related-post post_id="3977951"]

[related-post post_id="3777913"]

[related-post post_id="3777553"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában