Helyi közélet

2018.08.01. 15:10

Minden a meggyről szólt

Encs - Az idén is nagy siker volt Encsen az Abaúji Meggyfesztivál július közepén.

Encs - Az idén is nagy siker volt Encsen az Abaúji Meggyfesztivál július közepén.

A színes, vidám napon mindenkire gondoltak a szervezők, azaz az Encs Város Fejlesztéséért Közalapítvány kuratóriumának tagjai.

A rendezvényre már délelőtt kilátogattak a családok, hiszen megkezdődött a ­meggylekvár főzése, és az érdeklődők azt is megtudhatták, hogy a finom és egészséges gyümölcsnek milyen feldolgozási módjai vannak. A gyerekek is jól szórakoztak az ugrálóvárnak köszönhetően.

Előadások, koncertek

Délután ismeretterjesztő előadások hangzottak el a gyümölcstermesztésről. Különösen érdekes volt az Abaúji Értéktár Bizottság előadása, melyhez ételkóstolás is kapcsolódott. A koncerteket a gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttes nyitotta meg. Ezután a Szent László Katolikus Általános Iskola tanulóiból álló Bubulyka tánccsoport lépett föl. A fiatalok nagy örömére a Mohikán zenekar is a húrok közé csapott, az estét a Neoton Família Sztárjai koncertje zárta.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában