Helyi közélet

2018.08.30. 12:05

Irodalommal átszőtt időskori barátságok Miskolcon

Miksolc - Szórakoztató műsoraikon keresztül népszerűsítik az egész életen át tartó tanulást.

Miksolc - Szórakoztató műsoraikon keresztül népszerűsítik az egész életen át tartó tanulást.

A Miskolci Versmondók Baráti Köre 2013-ban a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub tagozataként indult. A tagok olyan irodalmat, vers­mondást, éneklést kedvelő amatőr művészek, akik a szabadidejüket tartalmasan szeretnék eltölteni és számukra a társas együttlét, barátság fontos érték, csakúgy, mint az olvasás és a versek szeretetének átadása, népszerűsítése. Az elmúlt évek bizonyították, hogy a magukkal hozott tehetségük kibontakoztatását a nyugdíjas éveik felerősíthetik, mások számára is példaértékűvé téve az egész életen át tartó tanulás eszméjét.

Évfordulókon lépnek fel

– Az irodalom és a versek szeretete hozta össze ezt a tíz, tizenkét fős baráti kört. Elsősorban nyilvános műsorokat tartunk, amelyeket nagyon komoly felkészülés előz meg. Ezekre válogatjuk ki azoknak a főként klasszikus költőknek a verseit, amelyek közel állnak hozzánk. Általában készítünk vetített kép- vagy videó­illusztrációt és egy kis összekötő szöveget is. Nagyjából három hónapig tart a felkészülés, heti rendszerességgel – mesélte Szabóné Nagy Julianna, a klub vezetője.

Saját műsorok, külső előadók

A klub értékes kulturális programjairól is megtudtunk néhány érdekességet.

– Tavaly volt az Arany János évforduló, idén pedig a tavaszköszöntő, de más évfordulókra és jeles ünnepekre is szoktunk szervezni alkalmakat. Szabadidős programjaink között említhető még a „Tiéd a színpad”, ahol meghívott előadók szórakoztatják a közönséget. Végezetül pedig a „Miskolc a városom”, amely a helyi identitás megőrzésére irányuló városnéző séták élményeiből született szórakoztató, interaktív délután – osztotta meg beszélgető társunk.

ÉM-DA


[related-post post_id="3967439"]

[related-post post_id="3967365"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában