Helyi közélet

2018.07.05. 12:37

Érdemes rápörögni az elkövetkező bulikra: Zalatnay Cini, Király Linda és Viktor, Kasza Tibi és a Hooligans

Miskolc, Tiszaújváros - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel vár az elkövetkező időszakban Miskolc és környéke? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből természetesen a szokásos zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Miskolc, Tiszaújváros - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel vár az elkövetkező időszakban Miskolc és környéke? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből természetesen a szokásos zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

2018. július 5., csütörtök

20.30 Zalatnay Cini koncertje a Triatlon Nagyhét keretében

Helyszín: a tiszaújvárosi Városház tér

1976-ban alapította Postásy Juli és Várszegi Éva bevonásával a Cini és a Tinik nevű formációt. 1984-ben közösen turnézott Komár Lászlóval, majd szólókarrierbe kezdett. Külsejével divatot teremtett, meghatározó egyénisége lett a korabeli tinédzser lányoknak.

A magyarországi előadóművészek közül ő hordott először miniszoknyát, combközépig érő csizmát és a jellegzetes frufrus frizurát.

18 nagylemeze van, és félszáz kislemeze. Az általa elénekelt közel 500 dal közül jelentek meg például angolul, spanyolul, olaszul, németül, sőt még oroszul is.


2018. július 6., péntek

21.30 Király Linda és Király Viktor koncertje a Triatlon Nagyhét keretében

Helyszín: a tiszaújvárosi Városház tér

Király Viktor énekes, dalszerző, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, 2008-ban „Év Hangja”, 2014-ben „Az év férfi énekese”, valamint a csodás hangú énekesnő, Király Linda, a „Szerelem utolsó vérig” című film betétdalának énekese.


2018. július 7., szombat

20.00 Kasza Tibi

21.30 Suba Attila & The SoulFool Band koncertje a Triatlon Nagyhét keretében

Helyszín: a tiszaújvárosi Városház tér

Kasza Tibi új típusú, ír zenei hangzású együttesét Crystal néven 1998-ban alakította meg testvérével, Gáborral és Lajtai Katival, annak frontembere volt 2010-ig.

2 évig nem talált fogékony kiadót erre a zenére, addig főleg zeneszerzőként és producerként tevékenykedett.

22.00 – 03.00 Video Disco Hétvége a miskolci Helynekemben


2018. július 8., vasárnap

19.30 Animal Cannibals

21.00 Hooligans együttes koncertje a Triatlon Nagyhét keretében

Helyszín: a tiszaújvárosi Városház tér

Az Animal Cannibals az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hiphop csapat, a stílus egyik magyarországi előfutáraként is szokták őket nevezni. Alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a viccesebb, de mégis mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is el tudnak jutni. A kannibálok népszerűsége máig töretlen.

A Hooligans egy magyar poprock-együttes. A zenekari tagok zord megjelenésével (vad külső, tetoválások, piercingek) ellentétben zenéjükben gyakori motívumként szerepel a szerelem, a nők bálványozása, a hedonizmus. Kiss Endre és Tóth Tibor Szerencsen együtt jártak iskolába, és már 9 éves korukban túl voltak az első koncertjükön. Hét évvel később (16 éves korukban) találkoztak Ördög Tiborral, akivel együtt megalapították a Ramses nevű együttest. Az együttes sikeres volt, de be kellett vonulniuk katonának.

1992-ben, leszerelésük után Budapesten folytatták a zenélést, a Dance nevű együttesben. Ezzel itt is sikeresek voltak, az Ördög vagy angyal című albumukból 20 ezer példány kelt el. Romániában 40 ezer ember előtt léptek fel. A zenekart az a megtiszteltetés érte, hogy ők nyitották a Scorpions koncertjét a Budapest Sportcsarnokban. 1996-ban az együttes tagjai váltottak és Móricz Norberttel megalapították a Hooligans-t.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában