Helyi közélet

2018.06.28. 15:00

MIÉRTT Fesztivál Miskolcon - A kapuk városában újabb ajtó nyílik meg

Miskolc - A MIÉRTT Fesztiválon keresztül nyitnak kaput a miskolci keresztyén közösségek.

Miskolc - A MIÉRTT Fesztiválon keresztül nyitnak kaput a miskolci keresztyén közösségek.

A Diósgyőri Református Egyházközség már harmadik alkalommal rendezi meg a nagy sikerű Észak-Magyarországi Regionális és Testvéri találkozót, ezúttal csütörtök estétől, vasárnap délig. Pintér Béla keresztény könnyű zenész és a Continental Singers koncertje mellett, sok lelkiségi program szerveződik. Tartanak istentiszteleteket, bizonyságtételeket, lesz Négy érzék színház és Imaösvény, evangelizáció, értékes előadások, szemináriumok és lelkigondozói beszélgetések, ezért a hívők és az érdeklődő keresők egyaránt megtalálhatják a számításukat.

Felekezetközi találkozó

„A fesztiválnak a gondolata testvéri közösségünkben született meg, és az Alliance Keresztény Szövetség helyi tagjaival, a fiatalos lendületű Golgota Keresztény Gyülekezettel és az Üdvhadsereg Szabadegyházzal együttműködésben kezdtük el szervezni. Keressük azt az előremutató, közös utat a keresztyénségben, amelyben hitelesebben és erőteljesebben tudunk bizonyságot tenni Isten szeretetéről és mindarról az áldásról, amit elkészített a világnak és erre a MIÉRTT Fesztivál jó lehetőség,” – foglalta össze Péter András református lelkész.

A szeretet erejéről

A programsorozat ötletgazdája, Fodor Bertalan egyetemi professzor, a rendezvénynek helyet adó gyülekezet presbitere, a mottóról beszélt.

„Mostanában a nyitottság divatos szó, mert ilyen az egész világunk. Nem véletlenül nyitott kapuk a szimbóluma a rendezvénynek, mert nyitva áll a Diósgyőri Református Gyülekezetnek az ajtaja, mindenkit nagy szeretettel várunk, de ezen kívül hisszük, hogy egy másik kapu is kinyílt számunkra, ami nem háromdimenziós és ahonnan életerő és a szeretet ereje árad. Mi ezt minél több embernek, akik keresik a miértjeikre a válaszokat, szeretnénk elmondani.”

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában