Helyi közélet

2018.06.12. 11:52

Hidasi Napok vidámsággal

Hidasnémeti - Az idén immár 22. alkalommal rendezték meg a Hidasi Napok Felvidéki Fesztivált június 8–9. között Hidasnémetiben.

Hidasnémeti - Az idén immár 22. alkalommal rendezték meg a Hidasi Napok Felvidéki Fesztivált június 8–9. között Hidasnémetiben.

A mostani rendezvény egyben testvértelepülési találkozó is volt. A részt vevő községek: Rát (Ukrajna), Nova Lesna, Prakovce és Buzita (Szlovákia), Hidasnémeti (Magyarország).

A kétnapos rendezvény első napja a hagyományokhoz hűen a Hidasnémeti Gálával kezdődött. Szombaton a HVSC sportpályára költözött ki a rendezvény. A nap egy autós ügyességi versennyel kezdődött, majd ezután elrajtoltak egy kisebb abaúji túrára. Délután a szebbnél szebb „bogarak” gazdái lehetőséget biztosítottak arra, hogy az érdeklődők a település utcáin utasként kipróbálják az autó­csodákat. A délelőtt a Mini – Manó Biztos Kezdet Gyerekház játszókertjével folytatódott, ezután az Encsi Tűzoltóság bemutatója, illetve a kicsik nagy örömére habparti következett. Az ebéd után még mindig a kicsiké volt a főszerep a Csiribiri együttes zenés gyermekműsora szórakoztatta a gyerekeket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában