Helyi közélet

2018.04.30. 09:30

„Jaj úgy élvezem én a strandot”

Mezőkövesd, Sárospatak, Tiszaújváros - Megkezdődött megyénkben is az idei strandszezon.

Mezőkövesd, Sárospatak, Tiszaújváros - Megkezdődött megyénkben is az idei strandszezon.

Körbeérdeklődtünk, látogathatók-e már a megyénkbeli strandok.

Gyakorlatilag egész nap nyitva tartunk este fél tízig." Somodi-Fodor Gabriella

Kinyit a csúszdapark

Már készül a nyári szezonra a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, amely a környékbeliek körében nagy népszerűségnek örvend. Egyelőre tavaszi nyitvatartással üzemel a fürdő.

Mint megtudtuk, jelenleg a két ikermedence és élménymedence tart nyitva, és szolgáltatásaik április végétől előszezoni árakkal vehetők igénybe, ami áremelkedést jelent. Viszont júniustól megnyílik a csúszdapark és a hideg vizes medencék is. Az uszodai élményfürdőben egy úszómedence, három csúszda és sodrófolyosó, jakuzzi, valamint szauna várja a családokat. A gyógyulni vágyók számára a termálvizes medencék állnak rendelkezésre. Kint a hidegebb, bent pedig az egészen meleg, 36, 38 és 40 fokos vízben tudnak regenerálódni a vendégek.

Részleges nyitás

– A hétvégén részlegesen megnyílt a sárospataki Végardói strandfürdő – mondta el lapunknak Benkő Zoltánné, az intézményt üzemeltető Pataqua KFT. ügyvezetője. – A termálmedence mellett az Acapulco medencét vehetik igénybe a vendégek, a 25 méteres úszómedence jelenleg még a sátor alatt használható. Május közepén lebontjuk a sátrat, utána kéthetes karbantartás következik, majd június 1-jén kezdődik a valódi nagy szezon, amikor már minden medence a vendégek rendelkezésére fog állni. Egy kismértékű áremelkedés lesz a tavalyihoz képest a strandon és a szálláshelyeinken is. Szeretnénk, ha a tavalyi 233 ezres vendégszám idén növekedne, de ez az időjáráson is múlik majd.

Balneoterápia

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő folyamatosan bővülő, szakmailag elismert gyógyászati adottságokkal rendelkezik.

Fotó: Ádám János

– Május elejétől megnyílik a bébimedencénk, amit hat­éves korosztályig ajánlunk – mondta érdeklődésünkre Somodi-Fodor Gabriella üzemeltetési vezető. – Május 7-én adunk át egy gőzkabint, valamint kinyitjuk a bio- és infraszaunánkat is. Május 19-én indul az új szezon, ami természetesen áremelkedéssel jár, de a szolgáltatásaink köre ugyancsak bővülni fog, a látogatók nagyobb számára való tekintettel. Gyakorlatilag egész nap nyitva tartunk reggel fél 9-től este fél 10-ig. A strand mellett található a fiziko- és balneoterápiás részleg, ahol a betegek széles körű, TB által támogatott kezeléseket vehetnek igénybe.

- DA, BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában