Helyi közélet

2018.03.07. 09:51

Nem mozifilmmel, hanem az Avas Szállóval lép fel Miskolc Cannes-ban

Miskolc - Idén a megyeszékhely két projektje is ott lesz a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán.

Miskolc - Idén a megyeszékhely két projektje is ott lesz a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán.

Az idén nem csak a Budapesten zajló világszínvonalú projektek, de négy egyetemi város – Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged – is bemutatkozik a március 13-a és 16-a között Cannes-ban megrendezendő, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításának számító MIPIM-en.

Belvárosi csúcsiroda

Magyarország egyik legkomplexebb irodaépületeként 2020-ban nyílik meg az Avalon Business Center Miskolc a belvárosban, a Szent István tér és a volt Erzsébet Fürdő épülete közötti telken.

A korszerű jegyeket viselő beruházás keretében az A+ energia minősítésű zöld épület Miskolc belvárosában összesen 7400 négyzetméternyi irodai teret kínál majd az ilyesféle szolgáltatást igénylőknek. Az Avalon Business Center projekt bemutatkozik Cannes-ban a nemzetközi ingatlanszakma krémje előtt is.

Ott lesz az MIPIM-en egy másik nagyon fontos miskolci projekt. A történelmi belváros egyik legértékesebb pontján fekvő – jelenleg erősen romos – műemléképület, az Avas Szálló felújításához Cannes-ban igyekszik Miskolc szakmai befektetőt találni.

Erre felé haladunk

Abban, hogy a négy vidéki város – köztük Miskolc részese lehessen egy ekkora ingatlanszakmai lehetőségnek, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) segédkezett. A két szervezet és Budapest Főváros Önkormányzatának szándéka a rendezvényen való megjelenéssel a magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok, célok és lehetőségek bemutatása, a főváros beruházásainak és a vidéki városok befektetési környezetének népszerűsítése. Közösen alakítják ki a standot is, amelyen a projekteket az „ingatlanszakmai Oscarnak” is nevezett seregszemle nagyközönségének ajánlják.

Egymást inspirálva

A termelő beruházások vidéki – így miskolci – terjedése mellett megfigyelhető trend, hogy egyre több vállalat nyit Budapesten kívül szolgáltató- és fejlesztési központokat, tehát miután a főváros mára megszilárdította helyét a világ ingatlanpiaci élvonalában, a vidéki városok is sikerrel kerülnek fel a nemzetközi befektetési térképre. Ehhez kiváló alapot adnak a fejlett infrastruktúra, az egyetemekről évről évre kikerülő jól képzett munkaerő mellett azok a már letelepedett vállalatok is, amelyeknek innovációs- és kutatás-fejlesztési tevékenységeik és eredményeik további kapacitásokat vonzhatnak a vidéki relációkba.

Dinamikus fejlődés

Magyarország hangsúlyosabb jelenlétét a cannes-i seregszemlén indokolja az a rendkívüli dinamika, ami az itthoni ingatlanbefektetési piacot jellemzi. A CBRE, a világ legnagyobb ingatlantanácsadójának éves jelentése alapján a hazai ingatlanokba irányuló befektetések értéke évente 71 százalékkal emelkedett 2012 óta – szemben a 26 százalékos közép-európai régiós átlaggal. 2017-ben közel 1,8 milliárd euró értékben vásároltak ingatlanokat hazai és külföldi ingatlanbefektetők Magyarországon, és ez a volumen idén vélhetően enyhén tovább emelkedik.

Száz országból jó háromezer kiállító

A MIPIM a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása, amelynek keretében több mint negyed évszázada gyűlnek össze az ingatlanszektor legbefolyásosabb szereplői a cannes-i filmfesztiválnak is helyet adó Palais des Festivals-ban, és a pálmafás Croisette-n.

Idén 100 ország 3100 kiállítója vesz részt a négynapos ingatlanos seregszemlén, amelyre 24 200 szakmai látogató (5300 befektető, 3800 felsővezető) várható. Idén félszáznál több város jelenik meg saját standdal. Akárcsak tavaly, Budapest idén is bekerült a központi konferenciaprogramba.


[related-post post_id="3614128"]

[related-post post_id="3371787"]

[related-post post_id="3278524"]

[related-post post_id="3197663"]

[related-post post_id="2810661"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában