Helyi közélet

2018.02.27. 17:35

Lemondás: új tagja van a megyei közgyűlésnek

Miskolc - Az MSZP-frakcióban helyet foglaló Pap Zsolt letette a képviselői esküt.

Miskolc - Az MSZP-frakcióban helyet foglaló Pap Zsolt letette a képviselői esküt.

Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tagja január 12-i nyilatkozatában arról tájékoztatta Török Dezsőt, a megyei közgyűlés elnökét, hogy lemond képviselői mandátumáról. Ilyen helyzetben a jelölőszervezetnek, esetünkben a Magyar Szocialista Pártnak 30 nap áll rendelkezésére, hogy a megüresedett mandátumra a párt listájáról másik személyt jelöljön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság február 5-i ülésén döntött arról, hogy – a párt jelzése alapján – az MSZP megyei listájának 8. helyén álló Pap Zsolt esetében semmiféle jogi akadálya nincs, hogy a megüresedett mandátumot elfoglalja.

Mandátum és eskütétel

Ennek nyomán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés hátfői februári rendes ülésének első napirendi pontjaként dr. Murányi Zsolt, a területi választási bizottság elnöke átadta Pap Zsoltnak a képviselői megbízólevelet és az újdonsült képviselő letette esküjét Török Dezső elnök és a képviselőtestület előtt.

Pap Zsolt – a közgyűlés döntése alapján a Pénzügyi és Társadalmi Bizottság tagja lett. Pap Zsolt korábban az Ügyrendi és Mandátumvizsgáló Bizottság nem közgyűlési tagja volt, amely megbízatása megszűnt. Az MSZP képviselőcsoport kezdeményezése alapján s megüresedett posztra Angyal Bélát választotta meg a testület.

Pap Zsolt 46 éves, születése óta Tiszaújvárosban él. Mint vallja: „az emberéletek mentése a munkám és hivatásom, jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztjeként, valamint a légimentésben dolgozom…” Egyébként 12 éve tiszaújvárosi önkormányzati képviselő és a felnőtt- és gyermekegészségügyi oktatásban is részt vesz. Pap Zsolt nős, három gyermek édesapja.

Bevételek és kiadások

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés az ülésen elfogadta az önkormányzat ez évi költségvetését. A bevételi és kiadási főösszeg összességében a mérleg szerint 951 millió 357 ezer forint. A bevételek 97 százaléka támogatás, a többi az úgynevezett átvett pénz kategóriába tartozik. A kiadási oldalon a legnagyobb hányadot az egyéb működési kiadások teszik ki 37 százalékkal, míg a személyi költségek aránya 36 százalék. A dologi kiadások 17, a munkáltatói járulék 8, a beruházásokra szánt összeg pedig 2 százalékot tesz ki. Fontos döntés volt a közgyűlésen, hogy a testület elfogadta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia 2018-2030 című dokumentumot, amely fontos szerepet tölt be a jövőben a megye életében, a további tervezésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában