Helyi közélet

2018.02.28. 11:58

A hó fogságában Miskolc-Berekalja

Miskolc - A tömegközlekedési eszközök nem akadtak el, busszal, villamossal városon belül eljutunk bárhova, ám a hegyhez közeli kis utcák lakói még javában lapátolnak.

Miskolc - A tömegközlekedési eszközök nem akadtak el, busszal, villamossal városon belül eljutunk bárhova, ám a hegyhez közeli kis utcák lakói még javában lapátolnak.

Kedden voltak ugyan késések és néhány járatelakadás, de szerdára rendeződött a helyzet. Még a hegyekben, Lillafüreden, Ómassán, Bükkszentlászlón is gördülékenyen közlekednek az MVK Zrt. járművei.

Fotó: Homoky György

- Minden vonalunk rendben van, még jelentősebb késéről sem tudok beszámolni - jelezte érdeklődésünkre Fekete Lajos, a városi közlekedési vállalat diszpécsere.

A hegy oldalában lévő utcácskák lakói azonban nem ilyen optimisták Berekalján. Kollégánk Kozma István is a hó fogságába esett reggel.

A lakók lapátolnak

- Már kedden délután fokozódott a hóhelyzet, közel negyven centiméteres csapadék esett. Jeleztük többen, többször a Városgazda felé a problémát, több ígéretet is kaptunk, arra, hogy segítenek minket kiszabadítani a hó fogságából, de még nem értek ide. Reggel lapátot ragadott a Berekalja utcában élők java, már a hó háromnegyedét eltakarítottuk az útról, de még mindig nem dőlhetünk hátra - hangsúlyozta István.

A Városgazda Kft. titkárságától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jól kezelik a hóhelyzetet, az emberi és a gépi erőforrás is adott a munkájukhoz. A hóügyelet munkatársaitól megtudtuk, több kis utcácskát megtisztítottak már, de először a buszmegállókat, frekventált központi területeket kellett rendezniük. Ismét megígérték, hogy előbb-utóbb eljutnak a Berekalja utcába is.

ÉM-JA



Folyamatosan dolgoznak a Városgazda munkatársai

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan, nagy erőkkel dolgoznak a kedden lehullott nagy mennyiségű hó eltakarításán - tájékoztatta portálunkat az önkormányzati cég.

Az összes városi buszútvonal hómentesítése folyamatos, jelenleg a város buszútvonalai akadálymentesek, az MVK Zrt. részéről bejelentés nem érkezett.

A belváros teljes területén a parkolási területek jól megközelíthetőek, és a szűkebb utcákban lévő parkolóterületek hómentesítése folyamatos.

Kézi síktalanítással összesen 254 fő dolgozik a villamoshálózat megállóinak megtisztításán, a lépcsők, járdák síktalanításán.

Kiemelt munkaterületként kezelik az alábbi területeket: az Újgyőri főtértől Diósgyőr irányában, Pereces, Lyukóvölgy, Lillafüredi parkoló, Ómassa Vadászvölgy út, valamint Miskolctapolca és az Avas városrész. Munkatársaink a munkálatokat folyamatosan, 24 órában 6 munkagéppel végzik, kézi erővel a késő esti órákig. Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a főközlekedési utak megtisztítása után, a mellékutcák és járdák a legrövidebb időn belül jól járhatóak legyenek.

A lakossági bejelentéseket továbbra is hóügyeleti elérhetőségeinken várják: [email protected], telefon: 06-70-685-2000.


[related-post post_id="3781279"]

[related-post post_id="3780894"]

[related-post post_id="3780491"]

[related-post post_id="3780595"]

[related-post post_id="3779955"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában