Helyi közélet

2018.01.14. 14:42

Megnyitnák a zsákfalut Sajónémetiben

Sajónémeti - Jó közösségben, családias légkörben élnek az emberek Sajónémetiben.

Sajónémeti - Jó közösségben, családias légkörben élnek az emberek Sajónémetiben.

A Putnoktól és Ózdtól egyaránt 10-10 kilométerre található Sajónémeti eddig egy irányból volt megközelíthető, mégpedig a 25-ös főút felől. Tavaly azonban elkészült Királd felé egy nyomvonal, amely a félezres település zsákjellegét megszüntetné. Az előbetonozást már elvégezték, de az aszfaltozás még várat magára. A falun mindenesetre nagyon sokat lendítene, ha a másik irányba is ki tudnák nyitni a külvilág felé.

Aszfaltoznának

– Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ez a szakasz teljesen járhatóvá váljon – árulta el az Észak-Magyarország érdeklődésére Kövér József, Sajónémeti polgármestere. – Az említett rész a királdiak munkáját dicséri, de nagyon szeretnénk, ha belátható időn belül, pályázati forrásból az aszfaltozás is megvalósulhatna. Nem tudom, mikor lesz rá lehetőségünk, bízom benne, hogy belátható időn belül megvalósul ez a tervünk.

Az idei esztendőre is több tervet megfogalmaztunk." Kövér József

Sajónémetiben energetikai beruházások készültek el. Napelemeket szereltek a polgármesteri hivatal, az óvoda és az egykori iskola épületére. Utóbbit szeretnék felújítani és olyan funkciót találni neki, ami ismét hasznossá teszi a közösség számára.

– Valamivel több mint fél­ezren élünk Németiben, jó a közösség és a közbiztonságra sem lehet panasz – folytatta a falu polgármestere. – Nincs konfliktus, családias légkörben telnek a mindennapok. A közfoglalkoztatás számunkra is jó lehetőséget nyújt; betonelemgyártás folyik és a mezőgazdasági programunk is jól működik. Belterületi részeket vásároltunk meg, több kisebb, elkerített területen zajlik a termesztés. Az idei esztendőre is több tervet megfogalmaztunk, amelyek megvalósítása lényeges lenne a lakosság számára. Az adósságkonszolidációs pályázatunkból egy belső útszakaszt jó lenne felújítani, valamint az egyik épületünk is rekonstrukcióra vár. Ide szeretnénk a régi iskolából átköltöztetni a könyvtárat, hogy méltó körülmények között fogadhassa a helyi embereket.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában